eur:
389.18
usd:
363.32
bux:
68110.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Földes György: A baloldal eddigi politizálása kimerítette a tartalékait

Eszmeileg, morálisan és politikailag is újjá kell építenie magát a magyar baloldalnak - mondta az InfoRádiónak a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. Földes György szerint továbbra is van létjogosultsága a jobboldal-baloldal felosztásnak.

A rendszerváltás liberális, konzervatív-jobboldali és baloldali koncepciója minden politikai pragmatizmus ellenére jelen volt az elmúlt húsz évben. Ezeknek a koncepcióknak az egymással való küzdelme, bár hozott eredményeket, patthelyzetet is teremtett - mondta az InfoRádiónak a Politikatörténeti Intézet főigazgatója.

Földes György a tavaly nyári európai parlamenti választást nem tartja akkora jelentőségűnek, hogy az előre jelezné a baloldal pusztulását, inkább úgy véli, hogy az a politizálási mód, amelyet a baloldal folytatott, kimerítette a tartalékait.

A Jobbik erősödésének a szakértő szerint az az oka, hogy a magyar társadalom egy jelentős része kizártnak érzi magát az életesélyekből, a tájékozódás és a felemelkedés lehetőségéből.

Úgy véli: nagyon merev a szembenállás a társadalom két csoportja és annak két vezető ereje között. Hangsúlyozta: ezért a helyzetért a két nagy erő is felelős.

A baloldal előtt politikai küzdelem áll - mondta Földes László, aki szerint bármilyen is lesz a tavaszi választások kimenetele, tudatában kell lenni annak, hogy úgy nem mehetnek tovább a dolgok, ahogy eddig. A baloldalnak eszmeileg, morálisan, szervezetileg és politikailag is újra kell magát építenie, ez lesz a következő időszak feladata - fűzte hozzá.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×