eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szabadnapos rendőr fogott el egy lopni készülő párost

Egy szabadnapos rendőr fogott el egy férfit és egy nőt a főváros VIII. kerületében, akik éppen egy autóból próbáltak lopni - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya.

Szombat délután a BRFK szabadnapos rendőre a VIII. kerületben felfigyelt egy általa már korábbról ismert férfire és nőre, akik az Üllői úton parkoló autókat és azok utasterét figyelték.

A rendőr követni kezdte őket, mert tudta, hogy korábban vagyon elleni bűncselekmények - többek között gépkocsifeltörés - miatt már voltak büntetve.

A főtörzsőrmester akkor lépett közbe, amikor a nő egy autó csomagtartóját nyitotta ki és kutatta át, majd az autóba beülve próbálta elvinni belőle az értékeke. A szabadnapos rendőr ekkor szolgálatba helyezte magát, és a józsefvárosi rendőrkapitányság munkatársainak helyszínre érkezéséig visszatartotta őket.

A két gyanúsított ruházatának átvizsgálása során különböző, gépkocsifeltöréshez használt eszközök kerültek elő. A férfit és a nőt előállították, ellenük lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×