eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Előzetesben a BKV volt humánpolitikai igazgatója - a nap legfontosabb hírei

Előzetes letartóztatásba helyezték Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját. Újabb áradás indult el a kelet-magyarországi folyók többségén. Továbbra is Európa számos országában okoz fennakadást a havazás.

Előzetesben

Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt előzetes letartóztatásba helyezte Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A végzés nem jogerős, az ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett. A rendőrség szerda este vette őrizetbe Szalainé Szilágyi Eleonórát a bruttó 86,3 millió forint összegű végkielégítése ügyében. Az igazgató közös megegyezéssel távozott a BKV-tól, de a cég rövid időn belül ismét foglalkoztatta őt. Közben a Magyar Televízió Híradója szerint másoknak is intézhetett végkielégítéseket Szalainé Szilágyi Eleonóra, mert a lakásán több mint száz BKV-s munkaszerződést találtak a rendőrök.

Visszaélés a honvédségnél?

Több tízmillió forintos visszaélés miatt nyomoz a katonai ügyészség a honvédségnél; a gyanú szerint a külföldi NATO-beosztásokban dolgozó katonák ellátásáért, beilleszkedéséért felelős nemzeti támogató csoportnál történtek bűncselekmények. A Magyar Nemzet című napilappal a honvédelmi tárca annyit közölt: feljelentést tettek a Budapesti Katonai Ügyészségen két tiszthelyettes ellen különböző bűncselekmények gyanúja miatt, és az ügyben már megkezdődött a nyomozás.

Reálérték-védelem

A Fidesz garanciát vállal arra, hogy ha tavasszal kormányra kerül, megőrzi a nyugdíjak reálértékét - közölte az ellenzéki párt elnöki kabinetjének vezetője. Szijjártó Péter emlékeztetett arra: Sólyom László köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult a magánnyugdíjról és intézményeiről szóló törvény ügyében, amely megszüntetné a jelenleg működő magánnyugdíjpénztárakat. Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, a párt miniszterelnökjelöltje korábban úgy vélte: a Fidesz által támogatott modell katasztrófát jelentene a magyar nyugdíjasoknak.

Átment

Magyarország - Norvégia után másodikként - ratifikálta a hivatalos dokumentumok hozzáférhetőségéről szóló európai egyezményt. A strasbourgi székhelyű Európa Tanács égisze alatt kidolgozott szerződést tavaly június óta 12 ország írta alá. A hozzáférés korlátozását - a demokratikus vívmányokra való hivatkozással - csak különös esetekben, például nemzetbiztonsági okokból engedi meg az egyezmény.

Áradás

Újabb áradás indult el a kelet- magyarországi folyók többségén az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt. A Fekete- és Kettős-Körösön harmadfokú a készültség, a Fehér-Körösön, a Sebes-Körösön és a Berettyón másodfokú a védekezés. A Tisza Rakamaz és Tiszafüred közötti szakaszán, és a Sajó teljes hosszán elsőfokú a védekezés. A belvízzel elöntött területek nagysága meghaladja a 30 ezer hektárt.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 20. 21:41
×
×
×
×