eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra

Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra, a folyó vízszintje szerda reggel 577 centiméter volt - mondta az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese.

A tetőzés már a hétvégén bekövetkezhet, az elsőfokú készültség - 650 centiméter - alatti értékkel - tette hozzá Keller Péter.

Mint elmondta, a marosi árhullám gyorsabb és kisebb hozamú levonulása miatt a következő néhány napon a Tisza szegedi áradása is mérsékeltebb lesz a vártnál. Feljebb a folyón az áradás valószínűleg folytatódni fog, emiatt a hétvégén Mindszentnél az elsőfokú készültségi szint - 650 centiméter - feletti, Csongrádnál a készültségi szint körüli vízállások alakulhatnak ki - közölte a szakember.

Szerda reggel a Hármas-Körös bal partján, Szarvasnál másodfokú készültséget rendeltek el, a Szentes-öcsödi árvízvédelmi szakasz teljes hosszán pedig elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Az igazgatóság működési területén jelenleg 6 belvízvédelmi szakasz 17 szivattyútelepén van elsőfokú belvízvédelmi készültség érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×