INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra

InfoRádió / MTI
Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra, a folyó vízszintje szerda reggel 577 centiméter volt - mondta az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese.

A tetőzés már a hétvégén bekövetkezhet, az elsőfokú készültség - 650 centiméter - alatti értékkel - tette hozzá Keller Péter.

Mint elmondta, a marosi árhullám gyorsabb és kisebb hozamú levonulása miatt a következő néhány napon a Tisza szegedi áradása is mérsékeltebb lesz a vártnál. Feljebb a folyón az áradás valószínűleg folytatódni fog, emiatt a hétvégén Mindszentnél az elsőfokú készültségi szint - 650 centiméter - feletti, Csongrádnál a készültségi szint körüli vízállások alakulhatnak ki - közölte a szakember.

Szerda reggel a Hármas-Körös bal partján, Szarvasnál másodfokú készültséget rendeltek el, a Szentes-öcsödi árvízvédelmi szakasz teljes hosszán pedig elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Az igazgatóság működési területén jelenleg 6 belvízvédelmi szakasz 17 szivattyútelepén van elsőfokú belvízvédelmi készültség érvényben.

A címlapról ajánljuk