eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin

Felmérik a köztisztviselők lojalitását - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy politikailag rossz üzenetű, fenyegető, érthetetlen - legalábbis így vélekednek az érintettek a kormány tervéről, amely szerint felmérnék az államigazgatás egyes központi és területi szerveinél foglalkoztatott köztisztviselők lojalitását.

A munkahelyi elkötelezettség effajta mérése példa nélküli a köztisztviselők körében Magyarországon. Az egyelőre nem nyilvános, hogy milyen kérdéseket milyen formában tennének fel a munkavállalóknak, miként azt sem tudni, kötelezővé tennék-e a válaszadást.

Országos hálózat épül a bölcsőhalált megelőző eszközök ingyenes kölcsönzésére - derül ki a Népszabadságból. A City Rotary Club 300 légzésfigyelő riasztót adományoz a 21 regionális és megyei csecsemőgondozó és -gyógyító intézménynek, amelyek ezeket a veszélyeztetett gyerekek családjának adják kölcsön. Dr. Sólyom Enikő, a bölcsőhalál kapcsán legérintettebb miskolci régió Gyermek-egészségügyi Központjának vezető főorvosa naponta találkozik a gonddal, amikor szülőknek a pár ezer forintos bérleti díj megoldhatatlan terhet jelent.

Az Indexből megtudhatják, hogy jogerősen is fiktívnek nyilvánította Joav Blum sukorói lakcímét a Fejér Megyei Bíróság. A Velencei-tó partjára tervezett kaszinóváros befektetője hatvan napon belül felülvizsgálati kérelemmel fordulhat a Legfelsőbb Bírósághoz. Joav Blum az ingatlan-nyilvántartás széljegyzetében szerepel, ez azt jelenti, hogy meg akarja vásárolni a házat, az eljárás folyamatban van, de az ingatlan még nem az övé. Ezért döntött úgy a Fejér Megyei Bíróság, hogy az első és másodfokon eljáró hatóságok döntése törvényes, mondta Soós Gyula, a bíróság elnöke.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy kellemes meglepetést okoztak a magyar piacon is jelentős szerepet játszó európai bankcsoportok gyorsjelentései, annak ellenére, hogy az első kilenc havi adózott eredmény - javarészt a romló hitelportfólió miatt - minden érintettnél meredeken csökkent. Csak a júniustól szeptemberig tartó időszakot nézve viszont már jóval kedvezőbbek a nyereségadatok is, hiszen az érintettek - az Erste, az Intesa Sanpaolo, a KBC, az OTP, a Raiffeisen International és az UniCredit - összesített adózott eredménye mindössze 15 százalékkal marad el a második negyedévitől. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a régióban aktív bankok vezetőinek nyilatkozatai óvatosan optimista hangnembe váltottak át, és egy a közelmúltban megjelent elemzés 2010-re már a hitelezés 8 százalékos növekedését vetíti előre a térségben.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a jövő évi költségvetési törvényben már rögzíthetik a 2011-es büdzsé belső tételeinek egyenlegét: ez a GDP 18,8 százaléka lehet. A kormány és a parlament költségvetési bizottsága azt a javaslatot is támogatja, amely a 2012-es elsődleges egyenlegcélt is megszabná. E szerint 2012-ben a GDP 1,6 százalékra rugó elsődleges többletet kell produkálnia az államháztartásnak.

A penzcentrum.hu szerint menthetetlenül dübörög a karácsonyi vásárlási láz. Az év végi fogyasztási csúcsszezonban az elektronikai cikkek mellett leginkább a játékok kelendőek: a Pénzcentrum két héttel ezelőtti cikkében annak járt utána, mik lehetnek a játékpiac idei slágerei. A számítógépes játékoknál is igazi csúcsszezon az őszi/téli időszak. A gyártók ezekre a hetekre időzítik legfontosabb megjelenéseiket, és természetesen a hozzájuk kapcsolódó - és hatalmas összegű - marketingkampányok is ilyenkor virágzanak. Az áruházláncok egymást alul licitálva kínálják katalógusaikban a konzolokat (játékgépeket) és a PC-ket (személyi számítógépeket).

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×