eur:
394.42
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kevesebb munkhelyet ajánlanak az állásbörzék

Húsz-harminc százalékkal kevesebb állást kínáltak a munkáltatók az őszi állásbörzéken, mint tavaly. Ezzel egyidőben a munkát keresők száma emelkedett.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem állásbörzéjének marketing és PR vezetője elmondta: a legtöbb állást kínáló rendezvényen 12 ezer érdeklődő vett részt. Kroknay Szabó Mária hangsúlyozta, mostanra tudatosabbak lettek az álláskeresők, hiszen kevesebb lehetőség közül választhatnak.

Hozzátette: a börze kiállítói közül eltűntek a telekommunikációs szektor és az építőipar cégei. Az október végi műegyetemi rendezvényen 100 cég volt jelent mintegy 1200 állásajánlattal, ez a tavalyi kínálathoz képest 30 százalékos csökkenés. Andrási Mónika, a Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Irodájának igazgatója arról beszélt, hogy azok a frissdiplomások is megjelentek az őszi állásbörzéken, akik nem tudtak elhelyezkedni a diplomaszerzés óta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×