eur:
389.75
usd:
365.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Nem használhatja a Tettye a Pécsi Vízmű irányítási rendszerét

A Tettye Forrásház Zrt. nem használhatja a Pécsi Vímű Zrt. (PV) szellemi tulajdonát, így a társaság teljes rendszerét irányító szoftvert sem a fővárosi bíróság határozata alapján - mondta Fabrice Rossignol, a vízműben kisebbségi tulajdonos Suez Environnement regionális igazgatója.

A társaság vezetője rámutatott: a fővárosi bíróság október 21-én meghozott ítélete - amely ellen 15 napig lehet fellebbezni - az első pozitív ítélet abban az eljárási sorozatban, amelyet a francia vállalat az új társaság és a pécsi önkormányzat ellen indított, miután az október 5. óta nem engedi be a vízmű központi épületébe.

Fabrice Rossignol emlékeztetett: a pécsi önkormányzat még szeptemberben mondta fel szerződését a Pécsi Vízművel, és helyette új társaságot alapított, a Tettye Forrásház Zrt.-t, majd október elején jogszerűtlen módon nem engedte be a PV vezetését a központi épületbe.

Az önkormányzat azért mondta fel a szerződést, mert szerinte nem tudott a vízmű adósságairól, valamint terjeszkedési stratégiájáról, azonban a Suez dokumentumokkal tudja igazolni, hogy ez nem így volt - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Az idei év jelentős változásokat hozott az Apple iPhone 15 sorozatának piaci fogadtatásában, különösen az alapmodell tekintetében. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) által végzett kutatás szerint az alap iPhone 15 modell eladásai a teljes iPhone-értékesítésnek csupán 14%-át tették ki, ami éles esést jelent a tavalyi, azonos időszakban mért 19%-hoz képest, az akkori elődmodellel összefüggésben - írta az Apple Insider. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×