eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Beperli az MTV-t saját felügyelőszerve

Beperli a Magyar Televíziót (MTV) a közmédiumot felügyelő közalapítvány - döntött a kuratóriumi elnökség szerdán. A testületet vezető Czeglédi László közlése szerint annak kimondását kérik, hogy törvényellenes, így pedig semmis a nagyobbik köztelevízió több nagy értékű szerződése.

A polgári perben annak megállapítását kérik, hogy a Csináljuk a fesztivált és Az Örökös szerződése meghaladja azt a háromszázmillió forintos értékhatárt, amely felett a médiatörvény szerint a kuratóriumi elnökségnek jóvá kellene hagynia a megállapodást.

Ha az ügy "meghaladja a polgári per kereteit, akkor nyilvánvalóan tovább kell lépni" - mondta Czeglédi László, aki sem arról nem kívánt nyilatkozni, hogy ez büntetőfeljelentés megtételét jelenti-e, sem azt nem tudta felidézni, hogy Rudi Zoltán elnök vagy a mandátuma lejárta után hivatalba lépett Medveczky Balázs ügyvezető idején köttettek e szerződések.

A bíróság elé vitt kontraktusokat "nem a mostani tévévezetés alatt kötötték" - közölte az MTI érdeklődésére Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese, aki megemlítette: az ülésen nem kapott többséget az a felvetés, hogy büntető feljelentést tegyenek az ügyben.

Mindkettejük tájékoztatása szerint a jövő szerdai ülésen folytatják annak a kezdeményezésnek a megvitatását, hogy - az MTV Zrt. alapító okiratának módosításával - teremtsék meg a lehetőséget arra, hogy vissza lehessen hívni tisztségéből a közmédium ügyvezetőjét.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×