eur:
391.21
usd:
365.43
bux:
68079.87
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Tovább tartanak nyitva a temetők

Meghosszabbított nyitva tartással, reggel 7 órától este 8 óráig várják a megemlékezőket mind a tizenöt fővárosi köztemetőben szombaton és a következő két napon, a BKV pedig rendkívüli járatokat indít a sírkertekhez.

Mindenszentek és halottak napján, vasárnap és hétfőn sokan emlékeznek elhunyt szeretteikre a sírkertekben, de már ma is nagy forgalom várható a temetők környékén országszerte.

Szombaton és vasárnap csak a Fiumei úti sírkertbe és az Új köztemetőbe lehet autóval behajtani, a többi helyre kizárólag a mozgáskorlátozottak igazolványával rendelkezők mehetnek be járművel. Az Új köztemetőbe szombaton és vasárnap díjmentes a gépjárművek behajtása. Itt három mikrobusz segíti a közlekedést, a Fiumei úti sírkertben pedig a két hétvégi napon indul kisbusz a főbejárattól.

A nagy temetőket érintő villamosok közül a 28-as, a 37-es és az 59-es villamos ötpercenként jár. Rendkívüli temetői járatként szombaton és vasárnap 28A és 37B jelzéssel villamosok, míg 30B, 36A, 38B, 58A, 68A és 218A jelzéssel autóbuszok közlekednek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×