eur:
390.72
usd:
364.96
bux:
68327.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Leállhat a MÁV Nyugat-Magyarországon - lapszemle

A pályaszakasz-bezárások után most újabb, a működési területüket tovább zsugorító kezdeményezés tartja lázban a MÁV dolgozóit - írja a Népszabadság. A lap értesülése szerint a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. érdeklődik több mint hatszáz kilométer vasúti hálózat működtetése iránt Nyugat-Magyarországon.

Ha a megállapodás megszületik, a MÁV-nak nem kell költenie többet ezekre a szakaszokra - igaz, a működtetésből származó bevétel sem hozzá folyna be. A GYSEV a határ túloldalán is kiszemelt magának néhány szakaszt - jegyzi meg a Népszabadság.

A Magyar Nemzetben az olvasható: teljes csőd lett a vége a kormány nagy nekibuzdulásának, a bajba jutott adósoknak szánt állami mentőövet ugyanis olyan feltételekhez kötötték, hogy a több százezer nehéz helyzetbe került adósból mindössze háromszázan tudták igénybe venni. A szakértők számára már a július 28-i bevezetés előtt is nyilvánvaló volt, hogy rossz az elképzelés, de rájuk nem hallgatott senki. Több mint egy évvel a válság kezdete után még mindig nincs megoldás az adósok gondjaira.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×