eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Este nyolcig tartanak nyitva a temetők

Este 8-ig tartanak nyitva a fővárosi temetők mától vasárnapig. A Budapesti Temetkezési Zrt. vezérigazgatója korábban az InfoRádióban elmondta: szombaton és vasárnap a Fiumei úti temetőbe és az Új köztemetőbe lehet autóval behajtani, a többi sírkertbe csak a mozgásukban korlátozottak mehetnek be járművel.

Simóka Kálmánné hangsúlyozta: a temetői alkalmazottak beengedik az idős vagy beteg embereket szállító autókat is. Az Új köztemetőben ma is, a Fiumei úti sírkertben holnap és vasárnap mikrobuszokkal segítik a közlekedést. A BKV sűrűbben indítja a temetőket érintő buszokat és villamosokat, és több vonalon rendkívüli járatokat is indít.

Közben fokozott óvatosságra intette az emlékezőket a tűzoltóság, mivel ilyenkor sokan mécsest vagy gyertyát gyújtanak a lakásukban is. Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője hangsúlyozta: még néhány perce sem szabad felügyelet nélkül hagyni égő gyertyát.

A hétvégén 2-3 percenként járnak majd a villamosok az Új Köztemetőhöz és a Farkasréti Temetőhöz, mondta az InfoRádiónak Tarsoly András, a BKV Szolgáltatásfejlesztési és Tervezési Osztályának vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×