eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kíméletes fakivágás, turistabarát erdei utak - lapszemle

A Népszabadság azokról a pályázatokról közöl írást, amelyek az erdőtulajdonosokat érintik.

A kíméletes fakivágásra, az őshonos fajok megőrzésére és a parkerdők kialakítására pályázhatnak a gazdálkodók az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében.

Bár a kormányzati kommunikáció szerint kizárólag az úgynevezett válságkezelő lépések következtében erősödött ismét a forint, a valóságban a Bajnai-kormánynak nem sok köze van ehhez - olvasható a Magyar Nemzetben. A forintot ugyanis a befektetők együtt kezelik a térség többi devizájával, ezért ezeknek a pénznemeknek a sorsa mostanság szinte teljesen azonosan alakul.

A válság végleg ledöntötte a lábáról a beteg és életképtelen piaci fundamentalizmust - mondta a Nobel-díjas Joseph Stiglitz a CEU-n tartott előadásán. Az Index írása szerint a jelenleg legtöbbet hivatkozott közgazdász úgy vélte: főleg a gazdaságpolitika szabályozatlanságának, a deregulációnak a következménye a pénzügyi összeomlás. Az egyelőre nem világos, milyen új alapelvek mentén szervezzük újra a válság utáni gazdasági életet.

A Napi Gazdaság az ENSZ turisztikai világszervezetére hivatkozva azt írja, hogy a válság megtépázta a világ idegenforgalmát, de a helyzet az utóbbi hónapokban javul, 2010-ben fokozatosan növekedési pályára állhat az ágazat. A szakemberek lassú talpra állásra számítanak.

A Világgazdaság cikkéből kiderül: megszaporodott Magyarországon a fizetés nélküli tankolások száma, amióta a 20 ezer forint alatti lopások nem bűncselekménynek, csak szabálysértésnek számítanak. Ilyenkor ugyanis a rendőrségnek már nem kell kiszállnia a helyszínre és nyomoznia, az érintett önkormányzatokra tartozik az ügy.

A háztartások voltak a válság egyik, ha nem legnagyobb vesztesei - állapítja a meg a portfolio.hu. Szakértők szerint viszont előbb-utóbb visszatérhetünk a korábbi, 2002-2007 közötti aranykorszakhoz. A válság az Egyesült Államokat viselheti meg a legjobban, és a kilábalás is itt tarthat a legtovább, ennek következtében pedig a háztartások megtakarításai itt kevésbé nőhetnek a következő évtizedben,

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×