eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Nem tudni, pontosan hol és mikor kezdődik a vasutassztrájk hétfőn

A MÁV egyelőre még nem tudja, hogy mekkora lesz a hétfőre meghirdetett VDSZSZ sztrájk támogatottsága, valamint a vasúti forgalomra gyakorolt hatása, azonban igyekszik csökkenteni a sztrájk okozta kellemetlenségeket - közölte Sigulinszky Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője az MTI-vel pénteken este.

Kiemelte: mivel a szakszervezet nem jelentette be, hol és mikor kezdi meg a sztrájkot, a vasúttársaság arra kéri az utazókat, hogy folyamatosan érdeklődjenek telefonon és interneten az aktuális vasúti közlekedésről.

A pénteki tárgyalások során a szokásos napi 3.200 vonat indítása helyett 508 közlekedtetését kérte a MÁV a szakszervezettől, de az a korábbi álláspontjával ellentétben, egyetlen vonat indítását sem vállalata a sztrájk idejére.

A szakszervezet csak az álló vonatok fűtését és világítását ajánlotta fel elégséges szolgáltatásként, szemben a korábbi álláspontjával, amikor mintegy 300 vonat indítását tartotta lehetségesnek - mondta a szóvivő.

A sztrájk alatt a vasúti bérleteket elfogadják a BKV egyes járatain, valamint a belföldön, a munkabeszüntetés által érintett vonalakon közlekedő InterCity vonatok is helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetőek igénybe.

Emellett az előre váltott jegyeket a MÁV kezelési költség levonása nélkül visszaváltja, ha pedig a bérletesek térítés ellenében más tömegközlekedési eszközt vesznek igénybe, akkor menetdíjukat a vasúttársaság megtéríti.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×