eur:
395.3
usd:
371.06
bux:
65157.06
2024. április 19. péntek Emma

A dél-afrikai rendőrök gyilkosságok tucatjait követték el egy év alatt

Több tucat gyilkosságot és nemi erőszakot követtek el a dél-afrikai rendőrök az elmúlt évben - közölte kedden a biztonsági ügyek minisztere egy ellenzéki parlamenti képviselő kérdésére válaszolva.

A miniszter a rendőrség belső elhárításának adatait idézve elismerte, hogy több mint 600 rendőr ellen kellett vizsgálatot indítani, és eközben bebizonyosodott, hogy 38 gyilkosságot, 33 gyilkossági kísérletet és 30 nemi erőszakot követtek el. Lopásért 108 rendőrt vontak felelősségre.

A Dél-afrikai Köztársaság a világ egyik legerőszakosabb országa: a csaknem ötven milliós államban naponta mintegy 50 embert gyilkolnak meg.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×