eur:
389.5
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Orbán: a Fideszben munkát osztogatnak, és nem pozíciókat

A Fidesz olyan politikai közösség, ahol munkát osztogatnak, és nem pozíciókat - mondta Orbán Viktor a Somogy megyei Kötcsén zárt körben megrendezett Polgári Pikniken.

A párt honlapjának közlése szerint egy leendő Fidesz-kormány személyi összetételével kapcsolatos találgatásokra utalva Orbán Viktor azt mondta: "Lassacskán mindenki kormányt alakít, én a kivételek közé tartozom". Hozzátette: minden szerkezeti, személyi javaslatot lajstromba vesz, de az erről szóló döntéseknek még nincs itt az idejük.

Az ellenzéki párt elnöke a találkozó záró előadásaként elmondott beszédében hangsúlyozta: Magyarországon ma jobboldali konjunktúra van, de ha az országgyűlési választás után mindössze "ellenkormányzást" hoznak létre, akkor visszajön az a duális erőtér, ahol az egymásnak feszülés a legfontosabb. Ezért - mint folytatta - az állandó politikai harcok elkerülése érdekében a nemzeti ügyek kormányzását kell megvalósítaniuk.

Orbán Viktor - aki egyben a piknik fővédnöke is volt - úgy vélekedett, hogy a baloldal hatalompolitikai rendszere összeomlott, mert finanszírozhatatlanná vált, így a neoliberális értékekre alapozott korszak is véget ért. Hangsúlyozta: a neoliberális értékekre alapozott politika sikertelenné tette az országot, de a magyar társadalom a jobboldali értékeket is az alapján fogja megítélni, hogy az azokon alapuló kormányzás sikeressé tudja-e tenni az országot.

A Balatontól nem messze lévő Kötcsén 2004 óta hatodik alkalommal rendezték meg a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Polgári Pikniket. A már hagyományossá vált találkozón csaknem ötszázan vettek részt, az idei központi téma a kultúra és a válság viszonya volt.

Balog Zoltán (Fidesz), a rendezvényt szervező Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-t szombaton telefonon arról tájékoztatta, hogy a tanácskozáson - egyebek mellett - bejelentették: kifizetik a pénzbüntetését, illetve jogi segítséget adnak azoknak a magyar nyelv használatáért megbüntetett szlovákiai magyaroknak, akik jelentkeznek a Fidesz Új Demokrácia Központjának ingyenes hívható telefonszámai egyikén. A három zöldszámot (+36-1-555-2008, +36-1-555-2009, +36-1-555-2010) a pikniken ismertették.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×