eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem keresik tovább az eltűnt férfit a magyar kutyás mentők Szlovákiában

Nem keresik tovább a Szlovákiában eltűnt idős férfit a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat kutyás alakulatai. Balázs László, a szolgálat elnöke elmondta, a férfi novemberben tűnt el, az újbóli keresést szerinte azért rendelték el, mert ki akarták használni azt a lehetőséget, hogy a közelben épp egy nemzetközi mentőkutyás gyakorlat volt. A keresés során egyébként semmilyen nyomot nem találtak.

Nem kell tovább keresniük a szlovák állampolgárságú, eltűnt idős férfit a magyar és más külföldi mentőknek Szlovákiában a helyi rendőrség döntése alapján - mondta a Pest megyei kutató-mentő szolgálat elnöke.

Balázs László közölte, hogy a párkányi hídfőtől 22 km-re fekvő Lekér (Hronovce) településnél, folyóparton, erdős-bozótos területen keresték az eltűnt férfit. A kutatásban a jászberényi mentőkutyás egyesület, valamint cseh és lengyel mentőalakulatok is részt vettek. Mintegy tíz hektárt fésültek át, de sem a férfit, sem személyes tárgyait nem találták meg. A rosszra fordult időjárás miatt a keresést péntek este felfüggesztették.

A 80 év körüli férfi még tavaly novemberben tűnt el. Balázs László szerint az illetőt azért kezdték el újra keresni, mert a rendőrség új információkhoz jutott az ügyben.

A magyar mentőszolgálat vezetője közölte: a szlovák rendőrség úgy döntött, hogy egyelőre nem kell folytatni a kutatást, majd csak akkor, ha esetleg ismét új információhoz jutnak az ügyben.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×