eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Előzetes letartóztatásba kerültek a romák elleni támadások gyanúsítottjai

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Bíróság vasárnap azt a négy férfit, akit a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal gyanúsítanak. Mind a négy férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését - tájékoztatták P. Zs. 30 éves és K. Árpád 42 éves gyanúsítottak védői az MTI helyszínen lévő tudósítóját.

A bíróság a szökés, elrejtőzés, a bizonyítékok és az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a négy férfi előzetes letartóztatását. A bűnismétlés veszélye az egyik gyanúsítottnál nem áll fenn.

Az előzetes letartóztatást szeptember 23-áig rendelte el a bíróság. Az egyik gyanúsított, Cs. I. tudomásul vette az ítéletet, a többek fellebbeztek, így a bírósági döntés a kényszerintézkedésről nem jogerős. A fellebbezés miatti új tárgyalást várhatóan két héten belül tartják meg.

A gyanúsítottakat a rendőrség Debrecenben vette őrizetbe péntekre virradóra.

A négy férfit rohamsisakos, gépfegyveres kommandósok kísérték a bíróságra vasárnap délelőtt. Mindegyik gyanúsított fején kámzsa volt, és golyóálló mellényt viseltek.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×