eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Vitézy: Hagyó Miklós és köre pénzkifizető hellyé tette a BKV-t

Vitézy Dávid, a BKV Fidesz által delegált felügyelő-bizottsági tagja szerint a fővárosi MSZP és Kocsis István, a BKV vezérigazgatója közötti ellentétet nem lehet összefüggésbe hozni a végkielégítési botránnyal. A hatalmi harc alapja ugyanis - mint mondta - hogy a közlekedési társaságot az elmúlt két évben pénzkifizető helyként használták.

Már Kocsis István vezérigazgatóvá választása előtt, 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban is voltak végkielégítési ügyek - mondta az InfoRádiónak a BKV Fidesz által delegált felügyelő-bizottsági tagja, aki szerint meg kell vizsgálni a korábbi vezetők felelősségét is.

Az eddig nyilvánosságra került ügyekből már látni lehet, hogy az elmúlt két évben a BKV-t egy pénzkifizető helyként használták - fogalmazott Vitézy Dávid, aki Hagyó Miklóshoz és köréhez köri a használtbusz-tender körüli botrányt és a milliárdos tanácsadói szerződéseket, miután ez a csapat távozott a BKV-tól, több tízmilliós végkielégítést vett fel - állítja.

Vitézy Dávid úgy véli: Kocsis István érkezésével a tanácsadói szerződések mértéke csökkent, de még mindig vannak botrányos esetek. Hangsúlyozta: módosítani kell a munkaszerződéseket, és el kell zárni a csapokat.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×