eur:
389
usd:
362.16
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

A sajtóból értesült a kórház, hogy mindenkit el kell látnia

A sajtóból értesült a Borsod megyei kórház arról, hogy egyike annak a kilenc intézménynek, amelyeknek a legsúlyosabb eseteket feltétel nélkül el kell látniuk - mondta az InfoRádiónak Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa. A Népszabadság számolt be arról, hogy kilenc kórházat jelölt ki az ÁNTSZ a legsúlyosabb esetek feltétlen fogadására.

A Népszabadság aznap írt arról, hogy a kaposvári Kaposi Mór, a debreceni Kenézy, a Pécsi és a Szegedi Orvostudományi Egyetem traumatológiája, a Miskolci és a Kecskeméti Megyei Kórház, valamint Budapesten a Szent János, a Péterfy Sándor, illetve az egyesített Szent István és Szent László Kórház a jövőben a legsúlyosabb esetek ellátását nem utasíthatja vissza.

A híradás szerint az ÁNTSZ ezt a kilenc kórházat jelölte ki a legsúlyosabb betegek feltétlen ellátására, ezek az intézmények már péntektől nem utasíthatnak vissza egyetlen sürgős ellátásra szoruló pácienst sem, tehát a rendelkezés augusztus 14-től érvényes - közölte a főigazgató-főorvos.

Csiba Gábor elmondta, hogy a fentiekről semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak. Emellett nem tudják, "milyen betegségcsoportokat takar a legsúlyosabb eset kifejezés, mérgezettek, égettek, vagy baleseti sérültek".

A kijelölést mindezek ellenére megtiszteltetésnek veszik, ám "mivel a legsúlyosabb esetek ellátása jelenti a legnagyobb anyagi terhet a kórháznak, arra kérik a hatóságot, hogy az ellátáshoz szükséges pénzt is rendelje határozatához" - mondta.

Úgy fogalmazott: amennyiben a mai financiális helyzetben nem, vagy csak részlegesen kapják meg a gyógyítás ellenértékét, a határozatnak eleget téve akkor is ellátják a betegeket. Ez esetben azonban intézet anyagi helyzete tovább súlyosbodik, ellehetetlenül, ami a betegellátás minőségének romlását hozza magával - figyelmeztetett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×