eur:
387.07
usd:
355.95
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Rákbetegek százait küldi el az országos központ

Rákbetegek százait küldik el az Országos Onkológiai Intézetből. Igazgatói utasításra a kórház csak a meghatározott ellátási területről fogadja az érkezőket. A vezetőség a pénzügyi gondokkal indokolja az intézkedést.

Hiába tiltakoznak a gyógyítók, az Országos Onkológiai Intézet nem látja el a vidékről érkező rákbetegeket - írja a Népszabadság. A sebészet, és a patológia sorra visszautasítja a pácienseket. A kórház csak az ellátási területéről érkezőket fogadja. Pedig a kiemelt intézményként működő központ, egyben a daganatos betegek gyógyításának csúcsintézménye is. Korábban azért kapott fejlesztési pénzeket, hogy a speciális eseteket is elláthassa.

Vidékről pedig pont a különleges kezeléseket, terápiákat igénylő betegeket küldik az országos intézetbe. Így viszont a drága csúcsgépek is kihasználatlanok maradnak.

Az Országos Onkológiai Intézet vezető nőgyógyászai a döntés miatt felmondtak. A vezetőség a pénzügyi nehézségekkel indokolta a korlátozást, pedig Kásler Miklós szeptemberben még úgy nyilatkozott az InfoRádiónak, hogy több beteget tudnak ellátni a jövőben a nagyobb állami finanszírozás végett.

Úgy fogalmazott: az egészségügyi tárca korrekcióinak köszönhetően több beteget tud finanszírozott körülmények között ellátni az intézménmy, így 4 százalékkal növekedhet a kezelések száma. Évente 600 ambuláns beteget látnak el az intézetben, ahova 16-17 ezer új fekvőbeteg jelentkezik.

Szintén szeptemberben az egészségügyi miniszter beszélt ünnepélyes keretek között az Országos Onkológiai Intézetben arról, hogy a kormány uniós forrással együtt 8 milliárd forintot biztosít a daganatos betegeket ellátó kórházak fejlesztésére. Az Országos Onkológiai Intézet 6 milliárd forintot kapott arra, hogy új diagnosztikai és sebészeti tömböt, valamint ambulanciával építsen 2010-re.

Székely Tamás akkor hangsúlyozta: azért az Országos Onkológiai Intézetben indul meg elsőként a fejlesztés, mert ez a kórház látja el az országban a legtöbb rákbeteget.

Az InfoRádió kereste az Országos Onkológiai Intézet illetékesét, aki későbbre ígért tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×