eur:
389.16
usd:
361.6
bux:
68581.79
2024. május 7. kedd Gizella

Balla Irma-gyilkosság: Az áldozat fia az ügyészség lépésére vár

Az ügyészség lépésére vár az édesanyja, Balla Irma meggyilkolásával vádolt S. Sándor - nyilatkozta maga az érintett kedden az MTI-nek annak kapcsán, hogy a brutális gyilkosságot beismerő D. Lajos debreceni lakos visszavonta vallomását.

D. Lajos beismerő vallomásának a jogi következményét várom. Õ mondhat bármit, az ügy szempontjából a jogi lépések lennének a fontosak, de még nyomozni sem kezdett el az ügyészség - mondta S. Sándor az MTI-nek.

Az édesanyja meggyilkolásával vádolt fiatalember most az ügyészség mielőbbi lépésére vár, arra, hogy a kiterjesztett nyomozás eredményeként végre a valódi gyilkos kerül majd bíróság elé.

S. Sándor egyébként korábban poligráfos hazugságvizsgálatnak is alávetette magát, s a vizsgálat szerint igazat mondott, amikor kijelentette: nem ő a gyilkos, semmi köze édesanyja erőszakos halálához. D. Lajos megtagadta a poligráfos vizsgálatot.

Magyar György ügyvéd, S. Sándor védője szerint nem az a lényeg, hogy D. Lajos visszavonta korábbi beismerő vallomását, hanem az, hogy olyan élményszerűen csak az tud vallomás tenni az esetről, aki átélte.

Magyar György kedden az MTI-nek jelezte: a büntető eljárásjogi törvény erre az esetre önálló paragrafust tartalmaz, amelynek lényege: a bíróság intézkedik eljárási cselekmény elvégzése iránt.

Ez azt jelenti - magyarázta az ügyvéd -, ha a vádirat, vagy a nyomozás hiányos, a bíróság - az eljárás felfüggesztése mellett, vagy anélkül - meghatározott cselekmények elvégzésére szólítja fel az ügyészt.

Ilyen eljárási cselekmény kell, hogy legyen például D. Lajos helyszínre vitele, ahol mutassa meg, mit hogyan cselekedett, hol ásta el a telefont, illetve vizsgáltassák meg a védelem által lefoglaltatott pajszert, megtalálható-e rajta Balla Irma, vagy D. Lajos vére, vagy DNS-e - tette hozzá Magyar György.

Az ügyvéd emlékeztetett rá, hogy annak idején az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint a gyilkosságot viperához hasonló erős tárggyal követték el, ami lehetett a pajszer is.

Magyar György megismételte: nem az a lényeg, hogy visszavonta-e beismerő vallomását D. Lajos, hanem az: történhetett-e úgy a gyilkosság, ahogy arról élményszerűen beszámolt.

Visszavonta a gyilkosság kapcsán tett beismerő vallomását D. Lajos, aki a bűncselekményt megelőzően segédmunkásként dolgozott az asszony háza melletti építkezésen; az ügy vádlottja továbbra is az áldozat fia, S. Sándor.

Jónáné Pocsai Edit hajdú-bihari főügyész-helyettes pénteken még azt közölte, hogy ügyész és rendőr együtt hallgatta ki a debreceni D. Lajost, aki beismerte: ő ölte meg Balla Irmát. A férfi időközben visszavonta a vallomását, így az eljárásban az nem vehető figyelembe - tájékoztatta az MTI-t kedden a szóvivő.

A tárgyalás augusztus 31-én folytatódik Debrecenben.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×