eur:
388.57
usd:
361.8
bux:
69027.54
2024. május 9. csütörtök Gergely

Idén is azok szervezik a tűzijátékot, akik 2006-ban

Az idei augusztus 20-i tűzijátékot ugyan az a cég szervezi, amelyik a három évvel ezelőttit. Emlékezetes, hogy 2006-ban épp a tűzijáték idején érte el egy nagy vihar a fővárost, melynek következtében öt ember életét vesztette.

Az augusztus 20-i ünnepséget lebonyolító konzorcium része a Absolut Pyro Kft. is, amely a 2006-os tűzijátékot szervezte.

Szollár Domokos kormányszóvivő az InfoRádióban elmondta: konzultáltak a szervező céggel a 2006-os rendezvény tapasztalatairól, és egy sor biztonsági intézkedéssel próbálják elkerülni a korábbihoz hasonló esetet.

Elmondta azt is, hogy a rakpartokon 50 mentőegység lesz jelen, megnövelik a lépcsők és a kijáratok számát, így nem áll majd fenn az a veszély, mint 2006-ban, amikor túl kevés volt a kijárat.

Emellett 2,5 kilométer hosszan hangfalakat helyeznek el a szervezők, amelyeken keresztül minden jelenlévő azonnal meghallhatja a vészjelzést, ha azt kellene kiadni.

Az InfoRádió megkereste az augusztus 20-i tűzijátékot szervező Absolut Pyro Kft. ügyvezetőjét is, Losonczi Lóránt azonban nem nyilatkozott, arra hivatkozva, hogy nem ér rá, és az ügyben a Miniszterelnöki Hivatal illetékes.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×