eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szombattól visszavonják az UV-B riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombattól visszavonja UV-B riasztását - közölte a szolgálat pénteken.

A tájékoztatás szerint szombaton a várható legmagasabb sugárzás 7,2-es erősségű lesz, így az UV-B index 7,5-ös riasztási határérték alá csökken.

Az OMSZ kedden közölte, hogy a hét közepétől nagyon erős lesz az UV-B sugárzás. Ezért a szolgálat azt kérte, ha lehetséges, a riasztás visszavonásáig napközben 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást és később is használjon fényvédő krémet. Fokozottan kell ügyelni a napsugárzás okozta leégés elleni védelemre.

Felhívták a figyelmet arra, hogy ilyen erős UV-B sugárzásnál már 15 perc is elegendő ahhoz, hogy normál bőrtípusnál bőrpír keletkezzen.

Az OMSZ honlapján olvasható információk szerint az UV-B sugárzás értéke 7,0-től 7,9-ig számít nagyon erősnek, 8,0 felett már extrém mértékű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×