INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Még zárva van az uszálystrand, de már a téliesítésén gondolkodnak

Infostart / InfoRádió
A fővárosi Uszálystrand múlt heti ünnepélyes megnyitója után olyan engedélyeket kértek a hatóságok, amelyekre nem számítottak a szervezők, ezért nem nyitott meg hétvégére a fürdőhely - mondta az InfoRádiónak a projektfelelős. Horváth Éva hozzátette, hétfőre várják az újabb hatósági bejárást, így elképzelhető, hogy délután már fürdőzhetnek a Dunán a fővárosiak.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől északra található uszálystrand ünnepélyes átadása csütörtökön volt, ám a strandolni vágyók egyelőre még nem csobbanhatnak a medencékben, ugyanis még mindig nincs meg a hely engedélye.

Az uszálystrand projektfelelőse az InfoRádiónak elmondta: már a megnyitó előtt megvoltak az engedélyek, de a csütörtöki eseményen újabb hatóságok is megjelentek ellenőrzésre.

Hétvégén pótolták a hiányosságokat, például a bárka és az uszály érintkezésénél jelzőcsíkot ragasztottak fel, és új vízmintát is adtak, amelynek eredménye negatív lett.

Horváth Éva reméli, hogy a vendégek nem vesztették el a bizalmukat az uszálystrand iránt, és hozzátette: el lesz keseredve, ha hétfőn nem tudnak megnyitni, mert itt a kánikula és a nyaralás időszaka.

Hanganyag: Szépvölgyi István, Szabó Gergõ

Kapcsolódó hang

Horváth Éva
 


Ferenc Tibor
 


A címlapról ajánljuk