eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

Tehetséges gyerekeket díjaztak a Csányi Alapítvány Életút Napján

Száznál is több, a Csányi Alapítvány Életút tehetséggondozó programjában résztvevő gyermek mutatta be az egyénileg vagy csoportjával közösen elért eredményeit és vette át az azért járó díjakat a hétvégén Pécsett. Az eseményen Csányi Sándor a 2009-es év mérföldköveinek számító újdonságokat is bejelentette.

A Csányi Alapítvány legfőbb tevékenysége a tehetséggondozás, e cél megvalósításában - országosan elismert szakemberekkel együttműködve - olyan tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekeket segít, akik így lehetőséget kapnak hátrányaik leküzdésére, tehetségük kibontakoztatására.

A Csányi Alapítvány Életút Napján minden alapítványi gyermek lehetőséget kapott, hogy bemutassa az év során gondosan megtervezett és kidolgozott projektjét, ezzel prezentálva az alapítványi programoknak köszönhetően elért fejlődését. A gyerekek később egy ünnepség keretében vehették át az elért eredményeikért járó elismerést és díjat.

Az idei év egyik legkomolyabb jutalma, hogy a tanév során az alapítvány által szervezett versenyeken legkiemelkedőbb eredményt elért tanulók kéthetes nyelvi táborban vehetnek részt an angliai Brightonban.

Csányi Sándor a köszöntőbeszédében kiemelte: "A nemzet érdeke, hogy a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekek ne kallódjanak el Magyarországon, mert így a nemzet legnagyobb kincsét, az emberi tudást veszítjük el."

Újabb csatlakozók

A Csányi Alapítvány idei beválogatására Nagybajom és Jászberény térségéből együttvéve közel 80 pályázati anyag érkezett. A pályázók közül idén júniusban a kuratórium döntése alapján várhatóan 29 gyermek kerül a programba, akik 2009 második felétől az alapítvány új tehetséggondozó csoportjaiba járhatnak. Első közös programjuk egy sarlóspusztai drámapedagógiai és tanulás-módszertani tábor lesz, ahol a gólyák a mentorok segítségével máris elkezdhetik a kommunikációs képességük és kapcsolatteremtési készségük fejlesztését.

2005-ben Csányi Sándor magánvagyonából 1 milliárd forintos alaptőkével alapította meg. 2009-től már 143 tanuló vehet részt az alapítvány tehetséggondozó csoportjaiban. A szervezet legújabb közösségi háza hamarosan Nagybajomban nyílik meg. Az alapítvány egyedülálló módon - egy életút program keretében - a 10 éves korban bekerülő gyermekeket felnőtt korukig, a munkaerő piacra kerülésükig támogatja életkoruknak és iskolatípusuknak megfelelően más-más eszközökkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 10:19
×
×
×
×