eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

MSZP: Közös fellépésre van szükség a szélsőségek térnyerése ellen

Török Zsolt (MSZP) szerint szükség van arra, hogy békejobbot nyújtson egymásnak az MSZP és a Fidesz a szélsőségek térnyerésének megakadályozásában, mert az egységes fellépés visszaszorító erő lenne.

A szocialista politikus pénteki, felindult hangvételű sajtótájékoztatóján közölte: a parlament és a Sándor-palota felelőssége is, hogy nincsenek olyan törvények, amelyek tiltják mások emlékének meggyalázását. Hangsúlyozta: ez vonatkozik a szocialista pártra is.

Török Zsolt emlékeztetett arra, hogy többször is kísérletet tettek a gyűlöletbeszéd büntethetővé tételére, valamint arra, hogy - az igazságszolgáltatás szabályait tiszteletben tartva - szigorúbban járjanak el a hatóságok a szélsőséges civil szervezetek bejegyzésénél.

Kiemelte: önmagában a törvényi szabályozás sem elég, valamennyi demokratikus erőnek össze kell fognia, hogy megakadályozza a szélsőségek újabb és újabb térnyerését.

Török Zsolt véleménye szerint olyan társadalomban élünk, amelyben a szélsőségesek szabad utat kaptak. Példaként említette, hogy a Cipőknél meggyalázták az emlékét "azoknak, akik véres testtel úsztak le a folyón.

Szavai szerint ezt nem szabad hagyni: a csütörtöki tiltakozó demonstráción több ezren kiálltak emellett. Mint mondta, vannak, akik biztatják, vannak, akik segítik a szélsőségeket, de sokan nem szólnak semmit, mert azt gondolják, őket nem érinti a dolog. Valamennyiünket érint ez - szögezte le.

A szocialista politikus szerint mulasztottak, amikor nem fogadták el azokat a törvényeket, amelyek tiltják például, hogy mások "Dunába lőtt embereken röhögjenek".

Úgy fogalmazott: mulasztott a Sándor-palota is, amikor nem nyitotta ki az ablakait 1921-ben, amikor az első zsidótörvényt elfogadták, 1944-ben, amikor embereket a Dunába lőttek, és most sem, amikor "nem hallja, hogy emberek segélykiáltása hallatszik az egész országban".

Ezzel összefüggésben beszélt arról, hogy Radnóti Miklós özvegye most is a Pozsonyi úton lakik, és ugyanolyan fekete ruhás menetelő embereket lát, mint 65 évvel ezelőtt.

Török Zsolt több fideszes politikust is bírált korábbi kijelentései miatt. Ide sorolta Stumpf István volt kancelláriaminisztert, aki szerint a Jobbik nem szélsőséges párt. Vajon azért mondják ezt, mert Vona Gábor, a Jobbik elnöke az Orbán Viktor nevével fémjelzett "Szövetség a Nemzetért polgár kör egyik alapítója volt?" - tette fel a kérdést.

Visszaidézte Pokorni Zoltán szavait is, aki azt mondta: ameddig ő a polgármester, megmarad a Turul-szobor. A szocialista politikus szerint maga a jelkép is furcsa, de az még inkább, hogy egy polgármester, aki országgyűlési képviselő is, nem hajtja végre a független igazságszolgáltatás döntését.

Török Zsolt elfogadhatatlannak tartja többek közt azt is, hogy "Szebb jövőt!" köszöntéssel búcsúzik egy beszéde végén az egykor szebb reményű, korábbi főpolgármester-jelölt. A kormánypárti politikus nem érti, többen miért nem látják: "valamennyien kisebbséghez tartozók vagyunk".

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×