eur:
389.52
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fodor: Júliusban vagy szeptemberben lehet az SZDSZ tisztújítása

Az SZDSZ országos tanácsának mai ülésén döntenek arról, hogy szeptemberben vagy már júliusban megtartják a párt tisztújító küldöttgyűlését - mondta Fodor Gábor a párt elnöke az ügyvivői testület pénteki ülését követően.

Teljeskörű személyi, szervezeti és programbeli megújulásra van szükség az SZDSZ-ben - mondta Fodor Gábor pártelnök az ügyvivői testület ülését követő sajtótájékoztatón. Az országos tanácsnak javaslatot tettek a küldöttgyűlés mielőbbi összehívására is, ahol sok kerülhet a tisztújításra.

Fodor Gábor elmondta: arról még nincs egységes álláspont az ügyvivők között, hogy mikor tartsák a küldöttgyűlést. Felmerült július eleje és szeptember is, mint lehetséges időpontok. Az ügyvivők többsége az utóbbi álláspont mellett tette le a voksát, de a pártelnök inkább a korábbi időpontra szavazna. Az időpontról az országos tanács ülésén döntenek.

A párelnök elmondta, továbbra is kudarcként értékeli az EP-választásokon elért eredményt (a párt a korábbi kettővel szemben egy helyet sem szerzett), és fenntartja lemondási szándékát. Bejelentette, hogy Horn Gábor is lemondott a kampányfőnöki tisztségről. A tisztújításig a pártot a jelenlegi vezetők irányítják.

Fodor Gábor hangsúlyozta: abban nincs bizonytalanság, hogy kiállnak a kormány válságkezelő programja mellett, de a részletekben kialakulhat vita. Hozzátette: nem akar pánikreakciót az SZDSZ-ben, nem akarja, hogy mindenki lemondjon, de támogat minden olyan javaslatot, amely a megújulásra irányul.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×