eur:
387.1
usd:
356.21
bux:
68533.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Azonosították a nagymágocsi fegyveres rablás elkövetőjét a rendőrök

Egy tavaly novemberben elkövetett fegyveres rablás tettesét azonosította a rendőrség; a 35 éves férfi egy fegyvernek látszó tárggyal ötezer forintot és egy mobiltelefont rabolt el egy nagymágocsi tanyáról - közölte Tyityán László, szentesi rendőrkapitány-helyettes pénteken Szegeden.

Egy férfi, aki fejére fekete harisnyát húzott, tavaly novemberben jelent meg egy 36 éves nő tanyájánál, s kezében fegyvernek látszó tárgyat tartva fenyegette meg a sértettet, akit a nyomaték kedvéért meg is pofozott - mondta az alezredes a felderítésről tartott sajtótájékoztatón.

A fenyegetés hatására a nő átadott ötezer forintot a férfinek, aki távozásakor magához vette a sértett mobiltelefonját is - tudatta Tyityán Lászó.

A rendőrség sok tanút hallgatott meg, végül Pécsett megtalálták a telefont, amely csaknem tíz kézen ment keresztül. A bűncselekmény elkövetőjeként egy Békés megyei középkorú férfit azonosítottak, aki jelenleg is jogerős börtönbüntetését tölti vagyonelleni bűncselekmények miatt. A férfi a bűncselekményt részben elismerte, azt azonban még nem tisztázta a nyomozás, hogy a férfi a rablás során valóban lőfegyvert használt-e - közölte az alezredes.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Több helyi civil szervezet két éve tartó tiltakozása után Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolása megváltozik. Ez azt jelenti, hogy a lakók szerint veszélyes, hangos ipari park helyett egy normál besorolású gazdasági terület épülhet csak mellettük a szomszédban. Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje szerint ez óriási siker a szentiváni civileknek, akik két éve tiltakoznak a GIPZ besorolás ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×