eur:
389.53
usd:
363.05
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Május végére elkészül a Szabadság híd felújítása

A díszkivilágítással együtt pünkösdre, azaz május végére befejeződik a Szabadság híd csaknem két éve kezdődött felújítása - közölte Demszky Gábor főpolgármester.

A csaknem két éve kezdődött, 5,6 milliárd forintos felújítást mintegy 2,5 milliárddal támogatta az Európai Unió - mondta Demszky Gábor.

A főpolgármester hozzátette: a 4-es metró építése miatt még hónapokig csak tömegközlekedési járművek haladhatnak Buda felől a Kálvin téren át, ahol az állomásfödém októberre készül el. Pestről Buda felé személygépkocsik is közlekedhetnek a Kálvin téren.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes megjegyezte: a Szabadság híd felújítása jelképe annak, hogy a budapestiek élni tudnak azzal a lehetőséggel, amit az EU-támogatások nyújtanak.

Demszky Gábor a 4-es metróval kapcsolatban elmondta, hogy az építkezés félútnál tart. Május 18-án megkezdődhet a Keleti pályaudvarhoz vezető alagutak fúrása a Duna alatt, s ennek során a kitermelt földet a Gellért térnél emelik majd ki. A főpolgármester azt reméli, hogy az Etele tér és Baross tér közti első szakasz 353 milliárd forintos költségéhez az 200-250 milliárd forintos európai uniós támogatásról "még ebben a ciklusban döntés születhet". Tájékoztatása szerint az év második felére elkészülhet az Erzsébet híd díszkivilágítása is. A költségek felét a japán kormány állja, 130 millió forintot pedig a főváros fizet. A különleges fénytechnikájú díszkivilágítás kialakításáról a hétvégén Budapesten tájékozódik a japán hercegi pár - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×