eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Itt az MSZP hírgyára - változik a szocialista harcmodor

A sikeres politika egyenlő a sikeres kommunikációval - adja ki a jelszót Lendvai Ildikó az általa irányított párt honlapjának nyilatkozva. Az új elnök megfogalmazza: pártja honlapját a közvéleményt formáló hírgyárrá kell alakítani. A teljes összeomlástól csak a hatékonyabb kommunikáció mentheti meg az MSZP-t - vélekedik Lendvai.

"Sok jó hagyománya van a szocialista pártnak. Az egyik legjobb ezek közül - amit még az ellenségeink is elismernek -, hogy a bajban összezárunk" - nyilatkozta Lendvai Ildikó a szocialista párt honlapján megjelent interjúban.

A párt fontos része a kommunikáció
 
Az új pártelnök elárulja a titkot, mit is jelent a gyakorlatban az összezárás? Mint mondja: természetesen nem ezerféle nézőpontot. Lendvai szerint "a kommunikáció, a párttagság és a frakció együttműködésére van szükség."

A kommunikáció bizony csak kritikát kap a baloldali emberek részéről, s valljuk be: jogosan - szegeződik a kérdésnek álcázott kritika az új pártelnöknek, aki korábban is meghatározta az MSZP és a nyilvánosság kapcsolatát.

"A költségvetési deficitet kikínlódtuk/kikínlódjuk"

Lendvai Ildikó önkritikát gyakorol. Korábban azt hitte, a kommunikáció csak szép csomagolás, de ma meggyőződéssel vallja, "hogy a kommunikáció maga a politika, vagyis kapcsolattartás az emberekkel, beszélgetés az országgal. Hiszem, hogy a mi fő deficitünk nem annyira a költségvetésben keresendő - azt valahogy kikínlódtuk/kikínlódjuk. A mi deficitünk elsősorban a felnőtt, értelmes beszéd hiányában rejlik."

Kommunikációban soha nem voltunk erősek, és most még az is összedőlhet, amiben erősek vagyunk, ha nem leszünk tudatosabbak - adta ki a vészjelzést a pártelnök.

Az összedőlés elleni stratégia

Lendvai Ildikónak határozott kommunikációs, azaz politikai stratégiája van. Ennek lényege, hogy a jövőben a párt nem csak egyszerűen megjelenik, és elhangzik a szocialista álláspont. Minden alapszervezetnek szélesebb értelemben vett kommunikációs felelőse lesz, "aki nemcsak a helyi sajtóval tartja a kapcsolatot, hanem a civilekkel, a többi párttal, a közvélemény-formáló emberekkel, akikkel rendszeres fórumokon találkozik, és kellő érvrendszerrel felvértezve, ha kell, vitatkozva közvetíti a párt elképzeléseit, ismerteti a megvalósított terveket."

Lendvai szerint ki kell alakítani a helyi szóvivők láncolatát, amely "láncolat minden egyes tagja tudja, mit tervez a kormány, a frakció, a pártvezetés, és azt is, hogy helyben mit mondanak az emberek". Mint a pártelnök megfogalmazta: nagy szerencse, hogy vannak eszközei a napi működésnek: az mszp.hu, és a kapcsolat.hu.

A párt honlapja az egész népet fogja tanítani

Az mszp.hu felvetése szerint a párt két honlapja nem azt a funkciót tölti be, amit kellene. A hírközlő szerveknek az mszp.hu-ra hivatkozva kellene a szocialista párttal kapcsolatos információkat közölniük - vélekedik a honlap interjúkészítője.

Lendvai Ildikó a fentiekkel egyetért és azt tervezi, "hogy az mszp.hu-ból közvélemény-formáló hírgyárat alakítsunk ki. Mellette legyen egy vezető szóvivőnk, akivel azonban nem kell azonosat mondaniuk a helyi szóvivőknek, hiszen a mienk nem papagájkommandó lesz. A tanulság az elmúlt időszakból mindenképpen az, hogy nem várható el, hogy mindenki éppen azt olvassa, hallgassa, ahol mi nyilatkozunk."

Békesi László, a főkommunikátor
 
Az MSZP honlapjának munkatársa újabb "kérdést" szegez az MSZP elnökének: "Olyan embereknek kellene magyarázni a most következő változások okait, várható eredményeit, akik ezt olyan szinten képesek tenni, mint mondjuk Békesi László, aki az iskolázatlan, vagy a nagyon humán érdeklődésű ember számára is érthetően fogalmaznak."
 
Lendvai Ildikó ismételten rácsodálkozik: "Már megint egyformán gondoljuk. Olyan időket élünk, amikor a gazdaság számai valóban a hétköznapi ember bőrére mennek, tehát az ő szintjükön kell ezekről beszélni. Hiszen nyugdíjakról, családi pótlékról, munkahelyekről - az ő mindennapi életükről van szó."

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×