eur:
388.51
usd:
361.12
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Hiába a meleg, a Főtáv nem állítja le a fűtést

A lakóknak kell jelezniük közös képviselőjüknek, ha le szeretnék állíttatni a távfűtést, mert a Főtáv Zrt. egyoldalúan nem térhet el a szerződéstől és nem zárja el a fűtést - közölte a cég szóvivője.

Balog Róbert közleményében kifejtette, hogy a Főtáv az év minden napján szerződés szerint szolgáltat, amelytől az épületek közös képviselői akár egyedi, helyszínen átadott írásos megrendeléssel is eltérhetnek.

A szolgáltató adatai szerint április 15-én reggel a budapesti 240 ezer távhővel fűtött lakásból 175 ezerben még fűtöttek. Ezekben a lakásokban május 15-e után, a fűtési szezon végével nem fognak fűteni, de a közös képviselők jelezhetik a lakossági igényeket a Főtáv felé, tehát fűteni akár nyáron is lehet majd - írta Balog Róbert.

A távfűtéses lakásokban élők három módon kérhetik a szolgáltatás leállítását, vagy elindítását. A szerződésben vagy dátumhoz kötik a szolgáltatást, vagy napi középhőmérséklethez, vagy a lakóházak közös képviselői kérhetik a Főtávtól a leállítást vagy az elindítást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján olvasható előrejelzés szerint a hét végéig 20 fok körüli hőmérsékletre és záporokra kell számítani Budapest területén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×