eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Kormányváltás: A Fidesz-KDNP nem szavaz a bizalmatlansági indítványra

A Fidesz és a KDNP képviselői nem nyomnak gombot a konstruktív bizalmatlansági indítvány keddi szavazásán, de bent lesznek az ülésteremben, és a vitában is részt vesznek - jelentette be Navracsics Tibor frakcióvezető a két párt frakcióülése után újságíróknak. Tartózkodni fognak a szavazáson az MDF immár független képviselői is.

A Fidesz és a KDNP képviselői úgy döntöttek, hogy az alkotmányos alapintézmények, a jogállam és a demokrácia iránti tiszteletből részt vesznek a vitában, felszólalnak, és elmondják érveiket, ugyanakkor a konstruktív bizalmatlansági indítvány ilyen módon való alkalmazását olyannyira méltatlannak tartják a jelenlegi helyzetben, hogy szavazni nem fognak.

Navracsics Tibot frakcióvezető az MTI kérdésére elmondta, hogy az új kormányfő eskütételén is bent lesznek, és nem vonulnak ki Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök beszédéről sem. "Örömmel meghallgatjuk" - jegyezte meg.

Szintén kérdésre azt mondta, nem fognak kivonulni Bajnai Gordon beszédeiről sem, ha megválasztják őt miniszterelnöknek.

Ugyancsak kérdésre azt mondta, semennyire nem tartják szakértőnek a most megalakuló kormányt. Az újságírók Orbán Viktort is kérdezték a nyilvánosságra került kormánylistáról, de a Fidesz elnöke elhárította a kérdéseket.

Az MDF az előre hozott választásért

Bajnai Gordon eddig ismert programja nem az MDF által támogatható program. A konstruktív bizalmatlansági indítvány szavazása során a Magyar Demokrata Fórum azt javasolja képviselőinek, hogy a tartózkodó gomb megnyomásával szavazzanak. - olvasható Dávid Ibolya pártelnök közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×