eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Könnygázzal oszlatott a rendőrség, mentő vitt el egy gárdistát

Összecsaptak a tüntetők és a rendőrök a fővárosi Alkotmány utcában kedden késő délután, a rendőrök több könnygázgránátot lőttek ki, a Magyar Gárda tagjai a Kálmán Imre utcán át távoztak a helyszínről. Korábban a tüntetők nagy része a Sándor Palota felé vette az útját.

Több ezren indultak az Alkotmány utcából Budára, hogy a köztársasági elnök rezidenciájánál követeljék előrehozott választások kiírását. A Sándor-palotához vezető útvonalakat a rendőrök elzárták, sorfallal gátolják meg a tüntetőket abban, hogy az államfő hivatala elé jussanak.

A tudósítók beszámolója szerint a vonulók közül az első néhány száz tüntető már megérkezett, de folyamatosan érkeznek az emberek. A tüntetők azt skandálják, hogy "Vesszen a kormány!", új választásokat követelnek és a székely himnuszt éneklik.

Az Alkotmány utcában eközben 1.000-1.500-an maradtak a délutáni nagygyűlés után. Az utcában maradtak - köztük a Magyar Gárda mintegy 300 egyenruhás tagja, akik kendővel takarták el arcukat és további, símaszkos demonstrálók - dobálták a rendőröket, a rendőrség erre több alkalommal könnygázgránátot lőtt ki rájuk. Ezt követően a rendőrök kszorították a tüntetőket a fővárosi Alkotmány utcából a Bajcsy-Zsilinszky útra, a Deák tér felé vezető egyik forgalmi sávon megbénult a közlekedés. Az Index tudósítása szerint egy gárdistát mentőautó vitt el.

Korábban sokan átszakították a kordont, bementek a Földművelési- és Vidékfejlesztési Minisztérium Kossuth téri épületének árkádjai alá, de a rendőrök innen is kiszorították őket. Néhány ember a földön feküdt - jelentették az MTI tudósítói.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×