eur:
385.48
usd:
355.37
bux:
68052.41
2024. május 21. kedd Konstantin

Bajnainak nem fog fájni, ha lemond a fizetéséről

Sajtóhírek szerint Bajnai Gordon havi egy forint fizetésért lesz kormányfő. Nem kell félteni az új miniszterelnök-jelöltet, hiszen tavalyi vagyonnyilatkozatából kiderül: rendszeres fizetés nélkül is van mit a tejbe aprítania, és nem fog megszorulni, ha lemond havi másfél millió forintról.

Több internetes hírportál is arról értesült, hogy a jelenlegi gazdasági miniszter előre kikötötte: csak havi egy forintért vállalja el az ország vezetését. A nagylelkű felajánlást állítólag azért tette, mert úgy véli: súlyos helyzetben a kormánynak szimbolikus döntésekkel is ki kell fejeznie, hogy a válságkezelés nemcsak a lakosság, hanem a nemzet közös ügye.

A leendő miniszterelnök nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatából kiderül: nem fog megszorulni a kormányfői fizetés nélkül, és fenn tudja tartani két budapesti (egy XII. és egy XXII. kerületi) lakását, tihanyi üdülőjét, amely fele részben van a birtokában, etyeki zártkertjét és nemesnádudvari présházát, valamint BMW gépkocsiját.

A nyilatkozatból kiderül, hogy Bajnai Gordon a Gyurcsány-kormány egyik leggazdagabb minisztere. Bevallása szerint 170 millió forintja van befektetési alapban, 24,5 milliós biztosítással rendelkezik, és pénzintézettel szembeni számlakövetelése összesen mintegy 16 millió forintot tesz ki. Követelése magánszemélyekkel szemben 51 millió forint, és bár nem tagja egy felügyelőbizottságnak sem, egy részvénytársaság öt százalékos részvényese.

Gazdasági miniszterként egyébként közel havi bruttó 1,3 millió forintot keres. Azzal, hogy lemondott kormányfői járandóságáról, valószínűleg havi bruttó másfél millió forintot dobott el - legalábbis ennyit keres Gyurcsány Ferenc a vagyonnyilatkozata szerint.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×