eur:
389.25
usd:
362.1
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

SZDSZ: gyűlnek, beszélnek és döntenek

Megkezdődött az SZDSZ ügyvivő testületének és frakciójának közös megbeszélése vasárnap délelőtt Budapesten, a párt Gizella utcai székházában.

A szabad demokrata politikusok a Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kormányfői jelölése nyomán kialakult helyzetet elemzik.

Fodor Gábor pártelnök arra a kérdésre, hogy van-e esélye arra, hogy Bajnai Gordont támogatni tudják, csak annyit mondott: "összegyűlünk, megbeszélünk minden kérdést, és el fogjuk dönteni".

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter ezzel egy időben sajtósa útján közölte az MTI-vel, egyelőre nem kíván nyilatkozni.

Nincs még kitűzött időpontja, de várhatóan a nap folyamán az MSZP és az SZDSZ egyeztet az új kormányfő személyéről, az MSZP késő délután frakcióülést tart. Az Index értesülése szerint jelenleg döntetlenközeli a helyzet a szabad demokratáknál, vagyis nagyjából annyian akarják Bajnait, mint amennyien elutasítják.

Az SZDSZ vezetői szombat este már tartottak egy informális megbeszélést a miniszterelnök jelölése kapcsán kialakult helyzetről.

A szombat esti szocialista frakcióülésen az MTI információi szerint három lehetséges jelöltről egyeztettek: Szekeres Imréről és Kiss Péterről, mint a pártelnöki poszt várományosáról, és Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltről.

KDNP: Bajnai jelölése provokáció

A KDNP közleményében kommentálta Bajnai Gordon esetleges jelöltségét. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöksége szerint a miniszter lelkén "emberéletek száradnak", ezért nemhogy illegitim ,de erkölcsi értelemben bűnöző is.

A közleményben az áll: Bajnai Gordon "áldásos tevékenységének" köszönhetően az általa tulajdonolt Hajdu-Bét kisemmizett libatenyésztői közül néhányan önkezükkel vetettek véget életüknek, mások azóta is a nyomor szélén tengődnek. "Ennek fényében nem nehéz következtetni arra, milyen sors várna az általa irányított ország lakosaira".

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedden nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×