eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz: a kormány elfelejtette augusztus 20-át

A Fidesz szerint a kormány mulasztása miatt az általános tartalékból kell fedezni az augusztus 20-ai nemzeti ünnep 250 millió forintos költségét. Balog Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője emlékeztetett: az általános tartalékot az előre nem látható kiadásokra kell fordítani, így - mint fogalmazott - a kabinet elfelejtette augusztus 20-át a költségvetés tervezésekor.

A Fidesz szerint kérdéses, hogy a kormány mennyire készült fel augusztus 20-ára, hiszen a költségvetés tervezésekor elfelejtette a nemzeti ünnepet, így az általános tartalékból kellett erre pénzt elkülöníteni - mondta Balog Zoltán, az ellenzéki párt politikusa.

A fideszes képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány 250 millió forintot különített el az augusztus 20-i kiadásokra a költségvetés általános tartalékából, amit az előre nem látható kiadásokra lehet fordítani.

Vagyis a kormány, úgy látszik, elfelejtette augusztus 20-át a költségvetés tervezésekor, így jogosan vetődik fel a kérdés, hogy mennyire sikerült felkészülni az ünnepre - tette hozzá a politikus, aki az ügyben írásbeli kérdéssel fordult Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez.

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint az ellenzéki párt téved: valóban van plusz pénz, de azt nem az augusztus 20-i, hanem az október 23-i ünnepségre fordítják.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×