eur:
389.42
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bekeményít a kormány a tokaji ügyében

Olaszországgal és Szlovákiával szemben is fellép a kormány a Tokaji márkanévvel összefüggő visszaélések miatt. A kormányszóvivő elmondta: erről tegnapi ülésén döntött a kabinet.

Daróczi Dávid emlékeztetett arra: a tokaji borvidék átnyúlik Szlovákiába is, így a szlovákok jogosan termelhetnek bort Tokaji márkanévvel egy bizonyos területen, ugyanakkor Pozsony olyan térségre is kiterjesztette a termelést, ahol nem igazolhatók a tokaji bor előállításához szükséges földrajzi feltételek, így nem garantált az elvárható minőség sem, és ez Magyarország számára nem elfogadható.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: Olaszországgal szemben azért lépnek fel, mert továbbra is használja a Tocai márkajelzést, miközben ez ellentétes az uniós joggal.

Daróczi Dávid azt mondta: a kormány először levélben kér tájékoztatást az olasz kabinettől, és ha nem lesz változás, akkor Magyarország az Európai Bírósághoz fordul az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×