eur:
389.55
usd:
361.92
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Épülnek kerékpárutak, de még mindig nagyon kevés van belőlük

A közlekedési minisztérium jelentése szerint ma Magyarországon mintegy 2000 kilométernyi bicikliút és kijelölt kerékpárút található, amely szeptemberig összesen 100 kilométerrel, az elkövetkezendő években pedig - az európai uniós források révén - hat régióban további 300 kilométernyi bicikliúttal egészülhet ki - mondta online tájékoztatóján Daróczi Dávid kormányszóvivő.

A kormány 2006-ban hirdette meg a Kerékpáros Magyarország programot, ami elsősorban a kerékpárutak építését és felújítását, illetve a biztonságos kerékpározás népszerűsítését tűzte ki célul.

A kormányszóvivő beszámolt arról is, hogy tavaly elkészült a Tisza-tó körüli bicikliút, amelynek jelentős turizmusélénkítő szerepet tulajdonítanak. Lehet pályázni kerékpárutak mellett kerékpáros pihenők és kerékpárbarát munkahelyek kialakítására, illetve a kerékpár tárolás biztonságos megoldására is. Daróczi Dávid szerint erre összesen 450 millió forintot biztosít a környezetvédelmi tárca.

A bejelentések ellenére szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy a magyarországi bicikliutak hossza összességében nem éri el az ausztriai Burgenland tartomány kerékpár-útjainak teljes hosszát sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×