eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Milliárdokkal fejlesztik a járóbeteg-ellátást

Összesen 14 milliárd forintot nyert el 16 hátrányos helyzetű település járóbeteg-központ létesítésére, uniós támogatásból - jelentette be Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Modern járóbeteg-szakrendelők nyílhatnak több hátrányos helyzetű kistérségben. 16 település, köztük Csurgó, Mezőcsát, Ibrány és Kiskunmajsa átlagosan 900 millió forintot kap egy hónapon belül az ingatlanépítésre és az orvosi eszközökre.

Az egészségügyi miniszter kiemelte: a cél az volt, hogy ott épüljön szakrendelő, ahol eddig nem volt, s így a lakosság ellátása kiegyenlítettebb legyen.

Székely Tamás beszámolt arról is, hogy egy másik uniós pályázat révén 7 kórházban, így például Sárváron és Móron megindulhat a járóbeteg-ellátás. Az intézmények egyenként átlagosan 750 millió forintot nyertek.

A tárcavezető az InfoRádió kérdésére elmondta: a pénzt egy hónapon belül megkapják a települések, illetve a kórházak. Székely Tamás hangsúlyozta: 2010-ig kell megvalósulniuk a beruházásoknak, és a pénz a szerződéskötés után rendelkezésre fog állni

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter hozzátette: a járóbeteg-szakrendelők létesítése mellett a már meglévőket is felújítják uniós támogatásból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×