eur:
389.59
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bús Balázs: Teljesen felesleges volt a rakpart lezárása

Budapest vezetése a fővárosiakat és a III. kerületben élőket büntette azzal, hogy lezáratta a budai alsó rakpartot - mondta az InfoRádiónak Óbuda polgármestere. Bús Balázs szerint a korai lezárás teljesen felesleges volt, mert nem kezdődtek meg a felújítási munkálatok. Ezzel szemben a projektet irányító kft. műszaki menedzsere azt mondta: folyamatosan dolgoznak a munkások.

A budai alsórakpartot a Margit hídtól a Mozaik utcáig augusztus 4-én zárták le. A III. kerület polgármestere az InfoRádiónak elmondta: már korábban kérte a fővárosi önkormányzattól, hogy a Sziget Fesztivál miatt három héttel halasszák el a lezárást.

Bús Balázs hozzátette: a munkálatok még nem kezdődtek el, így csaknem két hétig teljesen feleslegesen zárták le az érintett rakpartszakaszt. A polgármester szerint amíg a fesztivál előkészületei zajlottak, a nehézgépjárművek a Mozaik utcán és környékén közlekedtek, és ez megkeserítette az óbudaiak életét.

Erre reagálva a projektet irányító Enviroduna Kft. műszaki menedzsere az InfoRádiónak azt mondta: az érintett rakparton már elkezdődtek a munkálatok, amik egyelőre nem látványosak, de igénylik az útszakasz lezárását.

Tóth István hozzátette: ahhoz, hogy a Duna-parti főgyűjtócsatorna megépüljön, a rakpartot ki kell szélesíteni, és meg kell magasítani - ezeknek a munkálatoknak az első fázisai jelenleg is zajlanak. Hangsúlyozta, hogy a szombaton a Margit híd budai hídfőjénél megtalált és hatástalanított 100 kilós bomba lassította a munkát.

Bús Balázs azonban úgy gondolja: Demszky Gábor bünteti a III. kerületben élőket, és nem partner abban, hogy az ott lakók, valamint a fővárosiak életét megkönnyítse.

A hivatalosan szerdán kezdődő Sziget Fesztivállal kapcsolatban Bús Balázs elmondta: nem a hangerő, hanem a parkolás a legnagyobb gond. Arra kér mindenkit, hogy tömegközlekedéssel, gyalogosan vagy biciklivel közelítsék meg a fesztivál helyszínét.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×