eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nem a DBR-től származik a kukában talált tervdokumentáció

A mai napon megtalált, feltételezhetően a 4-es metró építésével összefüggő dokumentáció nem a BKV Zrt-től, illetve nem a DBR Metró Projekt Igazgatóságról került ki, hiszen mind a Közlekedési Társaság, mind az Igazgatóság rendelkezik Iratkezelési Szabályzattal, amelynek megfelelően járt el és jár el a jövőben is.

Az iratok feltehetően valamelyik, az Európai Unió Hivatalos Lapjában 2006. december 30-án, a Közbeszerzési Értesítőben 2007. január 3-án megjelent tenderen indult, ajánlattevőtől kerülhettek a szelektív szemétgyűjtőbe. A DBR azonnali vizsgálatot rendelt el, és minden további szükséges intézkedést megtesz az ügyben - áll a DBR Metró Projekt Igazgatóság közleményében.

Hári László, Teleki polgármesterének bejelentése szerint a megtalált dokumentumok a 4-es metró I. szakaszának 07-es számú, az állomások belső beépítésére kiírt tenderének iratai lehetnek.

Arról, hogy ebben a pályázatban résztvevők hogyan kezelték a részükre átadott iratokat, az Igazgatóságnak nincsen információja. A bejelentés nyomán a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatósága a mai napon azonnal vizsgálatot indított, melynek során minden szükséges intézkedést meg fog tenni. A vizsgálat eredményéről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

A digitalizáció a 2010-es évek során egyre nagyobb jelentőséget kapott a társadalmi-gazdasági tényezők között egyrészt a digitális eszközök alkalmazásának terjedése, másrészt a gazdasági életben betöltött szerepe révén. Ennek a folyamatnak, amelyet az Ipar 4.0 időszak első hullámának is tekinthetünk, része, hogy ezek az eszközök és megoldások fokozatosan megjelennek a magyar feldolgozóiparban is. Kutatásunk révén arra kerestük a választ, hogy a magyar feldolgozóipar ágazati szerkezete és a digitalizáció térbeli mintázata között vannak-e összefüggések és amennyiben igen, ezek milyen formában jelennek meg egyes ágazattípusok között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×