eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Fidesz szerint "adóblablázik" a kormány

A vállalkozók egyöntetűen bonyolultnak tartják a jelenlegi adórendszert, így az egyszerűsödést csak a pénzügyminiszter érzi - mondta az InfoRádiónak Szijjártó Péter, Fidesz kommunikációs vezetője.

A kormány nyilvánvalóan nem akar adót csökkenteni, mert ha lenne erre vonatkozóan bármilyen tervük, akkor nem az "adóblabla" hangzott volna el a kormányszóvivői tájékoztatón, hanem valós adócsökkentési tervekről beszéltek volna - mondta az InfoRádiónak Szijjártó Péter.

A Fidesz kommunikációs vezetője szerint Gyurcsány Ferenc és Veres János már számtalanszor beszélt arról, hogy van mozgástér adócsökkentésre, ám soha nem sikerült ugyanazt a számot mondaniuk: 120-tól 400 milliárdig szinte az összes lehetséges verzió előfordult már.

A politikus Veres János pénzügyminiszter azon kijelentését, miszerint az elmúlt két évben jelentősen egyszerűsödött az adórendszer, úgy kommentálta: a vállalkozók nem érzik azt, hogy egyszerűbb lenne az adózás.

A pénzügyminiszterétől eltérő álláspontot képviselnek a kis- és középvállalkozások, akiknek működésében az egyik legnagyobb nehézséget az adórendszer bonyolultsága okozza - hangsúlyozta Szijjártó Péter, aki hozzátette: a Fidesz a KDNP-vel közösen már benyújtott egy, az adócsökkentésre vonatkozó rövid távú javaslatot, ami az áfa és a jövedéki adó csökkentését tartalmazza.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×