eur:
387.1
usd:
356.21
bux:
68533.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Több autópályán is felújítások lassítják a forgalmat

Az autópályák számos pontján végeznek felújítási munkálatokat az Állami Autópálya Kezelő Zrt. munkatársai. A legtöbb felújítással az M0-áson, valamint az M3-ason és az M5-ösön találkozhatnak az autósok. A munkavégzés a hétvégén a legintenzívebb, a szervezet szóvivője ezt azzal indokolta, hogy ezeken a szakaszokon a hétvégéken kisebb a forgalom.

Júliusban az M3-as és az M5-ös autópálya bevezető szakaszán, valamint az M0-ás autóút Budapesthez közel eső szakaszain kell felújítási munkálatokkal számolniuk az arra közlekedőknek. Az InfoRádiónak Winkler-Virág András, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője számolt be arról, mi várható az autópályákon a hónap folyamán.

Aszfaltozás miatt lesz lezárás az M0-ás és az M5-ös csomópontjában a július 12-13-i és a 19-20-i hétvégén, szombaton reggel 7-től vasárnap este 7-ig.

A felújítások alatt a Győr felől érkezők Szeged felé lehajtva, majd Gyálnál megfordulva juthatnak el Budapestre. Kerülőútként az 5-ös főutat és a Soroksári utat javasolja Winkler-Virág András. A Szeged felől érkezők az M5-ös autópályán a pestszentlőrinci csomópontnál fordulhatnak vissza és hajthatnak fel az M0-ásra.

Az M5-ös Gyáli csomópontjában a július 26-27-i hétvégén a lassítósáv aszfaltburkolat-cseréjét végzik el a Szeged felé vezető oldalon - számolt be a szóvivő. Itt a haladó- és az előzősávban biztosított a forgalom. Azonban a lassítósáv lezárása miatt a haladósávból kell majd kihajtaniuk azoknak, akik Gyál felé szeretnének elkanyarodni. Így ezen a szakaszon sebességcsökkenésre kell számítani.

Az M3-as Budapest felé vezető oldalán, a 26-os kilométernél július 11-e és 13-a közt, péntek estétől vasárnap délig, valamint a 19-20-i hétvégén, szombat reggeltől vasárnap délig kell kapacitáscsökkenéssel járó forgalomterelésre számítani burkolatjavítás miatt. Mivel itt vasárnap délutánonként intenzív a forgalom, a főváros felé két sávban haladhatnak majd az autósok - jegyezte meg Winkler Virág András.

Meg tudom jósolni - mondta a szóvivő-, hogy péntek délutánonként és szombat délelőttönként nagy lesz a forgalom az M7-esen, a Balaton felé vezető oldalon. Ilyenkor minden kis baleset torlódással jár. Ugyancsak hasonló viszonyokra kell számítani Budapest felé vasárnap délután négy órától.

Az M1-esen komolyan megnőtt a teherforgalom. Itt kísérleti alapon előzési tilalmat rendeltek el a teherautók számára a Budapesthez közel eső szakaszokon - figyelmeztetett a szóvivő. Így a személyautóval közlekedők számára is nehezebb lehet a felhajtás az autópályára, mivel hosszú teherautósorokkal találkozhatnak, illetve előfordulhat, hogy hosszabb ideig csak az előzősávban tudnak haladni - jelezte az Állami Autópályakezelő Zrt. szóvivője.

Megjegyezte azt is, hogy a munkálatok nagy részével a magyar Forma-1-es futamig szeretnének végezni.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Több helyi civil szervezet két éve tartó tiltakozása után Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolása megváltozik. Ez azt jelenti, hogy a lakók szerint veszélyes, hangos ipari park helyett egy normál besorolású gazdasági terület épülhet csak mellettük a szomszédban. Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje szerint ez óriási siker a szentiváni civileknek, akik két éve tiltakoznak a GIPZ besorolás ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×