eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megbukott adók - a pofátlanság határai

Sokáig közszájon forgó, végül mégis füstbe ment adóterveket gyűjtött csokorba a pénzcentrum.hu, hogy az emelkedő árak ellenére is örülhessünk valaminek. Lapszemle.

A Népszabadság arról ír, hogy szigorodtak a dohánytermékekkel összefüggő szabályok, de cserébe az egészségügyi tárca új vezetése levetette napirendről a vendéglátóhelyek füstmentesítésének tervét, és az áruházi kasszasorok felett is maradnak a reklámhordozó dohányboxok. A dohánytermékek reklámozása körül évek óta dúló lobbiharc újabb menetében ütötték el ezzel a gongot. Egy meccspontot szereztek a dohányellenes civilek, akiknek a törvényből sikerült kitornázniuk azokat az engedményeket is, amelyeket eredetileg az előterjesztő gazdasági tárca tett volna a dohányiparnak.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy kizárták a Hajdú-Bihar megyei MSZP-ből a belső ellenzék prominens tagjait. A lapnak a szocialista párt elnökhelyettese, Juhász Ferenc azt mondta: az MSZP debreceni szervezete illetékes az ügyben, nekik nem kell tudniuk erről. Ha volt ilyen döntés, és megfellebbezik, akkor jut el az országos pártközpontba az ügy - mondta Juhász Ferenc.

Az Index arról kérdezte olvasóit, hogy mely nemzetközi lánc magyarországi megjelenésének örülnének a legjobban. Az eredmény meglepő, mert bár Magyarországon nagyon kevés halat fogyasztanak, az első helyre egy olyan német lánc került, amely halételeket forgalmaz. A szavazásból az derül ki, hogy az olvasók amerikai láncokat és autópálya-éttermeket akarnak.

A Világgazdaság arról ír, hogy csütörtökön aláírták a Szolnokra települő F.Segura autóalkatrész-gyártó támogatási szerződését. A kormánydöntéssel odaítélt támogatás összegéről egyelőre nem nyilatkoztak a lapnak az érintettek, ugyanis erről - ugyanúgy, mint például a kecskeméti Mercedes-beruházás esetén - csak azt követően tájékoztatják a nyilvánosságot, hogy megérkezik az európai uniós jóváhagyás. A 20 millió eurós összköltségű üzem a szolnoki ipari parkban januárban kezdi meg a termelést.

A Napi Gazdaság számol be arról, hogy érezteti hatását az uniós támogatás, a júniusig lebonyolított közbeszerzések negyedét már brüsszeli forrásból finanszírozták. A közbeszerzési tanács elnöke, Berényi Lajos úgy véli: a második félévben jelentősen nőhet az arány, hiszen a nagyberuházások ekkorra érhetnek a közbeszerzési szakaszba.

A pénzcentrum.hu arról ír, hogy bizonyosan mindenkinek mosolyt csal az arcára, és megelégedéssel tölti el, ha egy sokáig közszájon forgó adónemet a végén mégsem tudnak bevezetni honatyáink. Az internetes lap néhány ilyet sorol fel, kezdve az internet-adóval, de megemlíti a nyakkendő-adót, a pókeradót, az ingatlan- és a luxusadót, az útadót és az SMS-adót is.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×