eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szívesen saját kezükbe vették volna a szívklinikát

Végletesen megromlott a viszony a neves szívsebész, Papp Lajos, és a Pécsi Tudományegyetem vezetői Között. Több jel is arra utal, hogy orvostársaival készültek saját kezükbe venni a szívklinika működtetését. A 27 orvos összesen hat kft-t hozott létre, amelyek jól illeszkedtek a klinika tevékenységéhez. Hogyan tervezték a klinika magánműködtetését, és erre miért nem kerülhetett sor - mindez kiderül a HVG-ből.

A HVG arról ír, hogy végletesen megromlott a viszony a neves szívsebész, Papp Lajos, és a Pécsi Tudományegyetem vezetői Között. Az, hogy végül is Papp Lajos 60 évesen nyugdíjba vonul, az egyetem berkein belül működő Szívgyógyászati Klinika működését is veszélyezteti. Bár Papp Lajos sosem ismerte el, több jel is arra utalt, hogy orvostársaival készültek saját kezükbe venni a szívklinika működtetését. A 27 orvos összesen hat kft-t hozott létre, amelyek jól illeszkedtek a Szívgyógyászati Klinika tevékenységéhez. Hogyan tervezték a klinika magánműködtetését, és erre miért nem kerülhetett sor - mindez kiderül a HVG-ből.

A Heti Válasz Havas Szófia (MSZP) képviselő portréját rajzolja meg. Megemlítik, hogy a politikusnő a Fővárosi Közgyűlésben nem szavazta meg, hogy Mansfeld Péterről parkot nevezzenek el és kivonult a katyni emlékműről szóló döntésről. A lap kiemeli, mindezekért semmilyen retorzió nem érte a pártján belülről, sőt a kormányfő mentegette is, azt mondta, Havas Szófia egyéni ítélete része az igazságnak. A Heti Válasz összesítette a politikusnő állásait is. Havas Szófia a hetilap szerint közszolgálati álláshalmozó, havi bruttó fizetése a parlamenti költségtérítési általányával együtt meghaladja az 1,4 millió forintot.

A Figyelő eheti számában azzal foglalkozik, hogy a kábeltelevíziók sorra külföldre költöznek. Az ORTT szerint ennek oka a hazai gazdasági helyzet, a tévék viszont a médiatörvényt és a médiahatóságot okolják. A távozás egyik döntő oka a 10 és 35 millió forintos sávban meghatározott műsorszolgáltatási díj. A lap példaként említi az egyik elvándorlási célpontot: Csehországot, ahol hét évre 500 ezer forintnak megfelelő cseh koronáért lehet műsorszolgáltatási jogosultságot szerezni. A külföldről sugárzó csatornáknál más típusú piktogram figyelmeztet a korhatárra, vagy egyáltalán nincs ilyen jelzés. Viszont az is előfordulhat, hogy egy műsort többször is megszakíthatnak reklámmal, mint tehetnék azt a magyar törvények szerint. További részletek a Figyelőben.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×