eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Méregdrágák lesznek a tankönyvek?

Az átlagos tankönyvek árainak háromszorosáért kínálják az új, úgynevezett kompetencia alapú tanítás tankönyveit - olvasható az index.hu-n. Az új oktatási módszert szeptembertől ezer iskola alkalmazza, az oktatási minisztérium terve alapján pedig a jövőben az összes magyarországi iskola átvenné.

Egy hagyományos tankönyvcsomag körülbelül 10 ezer forint. Ennyivel számolnak az iskolák, az önkormányzatok és a szülők is beiratkozáskor. Az új, úgynevezett kompetencia alapú tanításhoz készült vadonatúj tankönyvekért azonban a megszokott összeg többszörösét kérik. Egy neve elhallgatását kérő tanár azt mondta: ők inkább fénymásolják a könyveket, mert a nyomtatópatronok beszerzésére uniós támogatást kapnak. Ráadásul az Educatio Kht. honlapjáról a kiadványok elektronikus változata ingyen letölthető, amelyet az iskolák kinyomtathatnak, így teljesen ingyen juthatnak hozzá a tankönyvekhez. Az oktatási tárca az új tankönyvek kidolgozására 1 milliárd forintot kapott az Európai Uniótól.

A Népszabadság megtudta, hogy miközben a Fővárosi Bíróság szeptemberre halasztotta a Magyar Gárda Egyesület föloszlatásáról szóló pert, a cégbíróság bejegyezte a Magyar Gárda Biztonságtechnikai és Vagyonvédelmi Kft.-t. A vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa Schön Péter, az egyesület egyik alapítója. A dokumentumok szerint a céget félmillió forint jegyzett tőkével hozták létre május végén. A társaság fő profiljaként a személybiztonsági tevékenységet jelölték meg, de szakmai középfokú oktatást, sport- és szabadidő vagy kulturális képzést is végezhet. Utóbbiak felidézhetik a Magyar Gárda Egyesület által hangoztatott szándékot: ápolják a hagyományokat, gondozzák az emlékműveket, templomokat, hadi sírokat. A kft. a nyomozást is felvette tevékenységi körébe, mint ahogy a könyv- és a napilapkiadást is.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az épület tatarozása miatt Kecskemétről az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállítják át ma az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János volt MSZP-s képviselőt. A bűnszervezetben, különösen nagy kárt okozó csalással vádolt politikusnak és 15 társának büntetőpere október 8-án kezdődik. A hírek szerint Zuschlag János idegrendszerét megviselte az eljárás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×