eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Fodor Gábor mindenkivel egyeztet

Az SZDSZ elnöke ma délutánra megbeszélésre hívta jogvédő és meleg szervezetek vezetőit a július 5-i melegfelvonulást követő rendbontások jövőbeli megakadályozására. Fodor Gábor az elmúlt hetekben - az MDF kivételével - már egyeztetett valamennyi parlamenti párt vezetőjével, Dávid Ibolya csak nyilvános találkozón hajlandó megbeszélést folytatni az SZDSZ elnökével.

Fodor Gábor pártelnökké választása óta folyamatos megbeszéléseket folytat a parlamenti pártok vezetőivel. Az SZDSZ elnöke az elmúlt hetekben már egyeztetett Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel, a Fidesz, illetve az MSZP elnökével.

Egy héttel ezelőtt Semjén Zsolttal, a KDNP vezetőjével tárgyalt. Dávid Ibolya, az MDF elnöke azonban jelezte: csak nyilvános találkozón hajlandó megbeszélést folytatni Fodor Gáborral.

A Fidesz elnöke Fodor Gábor megválasztása után már arról beszélt, az SZDSZ-en múlik, lesz-e előre hozott választás. Orbán Viktor azt mondta: abban szeretne megállapodni a liberális párt elnökével, hogy támogassa a parlament mielőbbi önfeloszlatását és az előre hozott választások kiírását.

Fodor Gábor rögtön leszögezte: ebben nem lesz partner. Az SZDSZ elnöke akkor arról beszélt: elsőként a kormánytól várja egy számukra is elfogadható program kidolgozását.

Megbeszélésükön semmilyen konkrétumról nem állapodtak meg, de a további egyeztetések lehetőségét nem zárták ki.

A pártelnök Gyurcsány Ferenccel folytatott megbeszélésének eredménye is előre borítékolható volt: az SZDSZ a kormányon kívül marad, de onnan is csak egy cselekvőképes kabinetet támogat; a cselekvőképesség pedig a liberálisok számára elsősorban adócsökkentést jelent.

Meg kell akadályozni a hasonló atrocitásokat

Gyurcsány Ferenc mindezt úgy fogalmazta meg, hogy a két párt továbbra is egyetért az adórendszer átalakításában és a gazdaság élénkítésében.

A KDNP elnökével folytatott múlt heti találkozón Fodor Gábor és Semjén Zsolt világnézeti különbségeik ellenére több kérdésben is egyetértettek. Semjén Zsolt úgy fogalmazott: Fodor Gábornak nagyobb a hite, mint neki abban a tekintetben, hogy Gyurcsány Ferencet cselekvőképes kormányzásra bírja.

Egyetértés volt az adók és járulékok mielőbbi csökkentésében, valamint a pártfinanszírozás rendezésének fontosságában.

Fodor Gábor ma az emberi jogok iránt elkötelezett, jogvédő és meleg szervezetekkel egyeztet a július 5-i, a meleg felvonulást kísérő rendbontások jövőbeni megakadályozásáról.

A megbeszélésen a tervek szerint részt vesz a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, az Emberi Jogi Információs és Dokumentációs Központ Alapítvány, a Háttér Társaság a Melegekért, az Amnesty International, az Eötvös Károly Intézet és a Patent Jogvédő Egyesület.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×