eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Székely: 2009-től indulhat az új egészségügyi rendszer

Jövő év januárjától indulhat az új egészségügyi rendszer, amely nem csak a biztosítási rendszert foglalja magában - közölte Székely Tamás szakminiszter szerdán, a kormányszóvivői tájékoztatón. A Fidesz szerint a program nem változtat az egészségügy fő problémáin.

Az egészségügyi miniszter a tájékoztatón beszámolt arró, hogy a kormány szerdán megtárgyalta a változásokról szóló koncepciót, amelyet a tervek szerint augusztus közepéig tartó társadalmi vitára bocsátanak.

Székely Tamás közölte: az egészségbiztosítás átalakításán kívül a legfontosabb feladatok között szerepelnek a népegészségügyi programok, a humánerőforrás kérdése és az ellátás fejlesztése is.

Székely Tamás egészségügyi miniszter látja az egészségügy súlyos problémáit, azonban vagy nincs lehetősége vagy nincs szándéka változtatni rajtuk - mondta Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az egészségügyi tárcavezető délutáni tájékoztatójára reagálva Pesti Imre kifejtette: nem túl biztató az a jövőkép, amelyet Székely Tamás felvázolt. Nem beszélt ugyanis a kórházak gazdasági helyzetéről, a volumenkorlátról és az sem derült ki, honnan lesz forrás népegészségügyi programokra, hiszen erre az egészségügyi tárca nem kért pluszpénzt a kormánytól - tette hozzá.

Véleménye szerint kicsit "finomabb formában", de továbbra is a Horváth Ágnes korábbi miniszter által kijelölt utat követi a szaktárca.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×