eur:
388.65
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vasutassztrájk terve: a minisztérium hat hete nem ül le tárgyalni a VDSZSZ-el

Két héten belül újra vasutassztrájk lehet - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. A munkabeszüntetés pontos időpontját még nem közölte a szakszervezeti vezető.

Két héten belül folytatja a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete - jelentette be Gaskó István, a szakszervezet elnöke. A sztrájkbizottság azért döntött így, mert a közlekedési tárca hat héten át nem ült le tárgyalni a VDSZSZ-szel a korábbi követeléseikről.

Gaskó István elmondta: a kisebbségi kormányzás megkezdésekor megkeresték a közlekedési tárcát, amelynek képviselője egy informális egyeztetésen arról biztosította a szakszervezetet, hogy a kormányzat is a megállapodásra és a konfliktus megoldására törekszik.

A VDSZSZ ezután próbált hivatalos találkozót kezdeményezni, de a tárca hat hét alatt nem talált megfelelő időpontot.

A szakszervezet továbbra is 10 százalékos fizetésemelést követel a MÁV Zrt.-ből kiszervezett cégek dolgozóinak, és egyszeri, 250 ezer forintos juttatást minden dolgozónak, a MÁV-Cargo privatizációs bevételéből.

Gaskó István azt mondta: a bíróság szerint is jogszerűek a követeléseik. Az InfoRádió kérdésére elmondta: elégséges szolgáltatásként most is annyi vonat közlekedtetését javasolják majd, mint korábban, azaz vonalanként mindkét irányba napi két járatot, a főváros agglomerációjából pedig további 20 vonat közlekedéséhez járulnak hozzá.

A szakszervezet szerdára sztrájk előtti egyeztetést kezdeményezett. Ha nem sikerül megállapodni, akkor két héten belül sztrájkba lépnek a vasutasok. Hogy pontosan mikor, arról később adnak tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×