eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Székely Tamás lesz az új egészségügyi miniszter?

Vasárnap estére megnevezi az új egészségügyi minisztert Gyurcsány Ferenc kormányfő - értesült az InfoRádió kormányközeli forrásból. A miniszterelnök megvárja az SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésének eredményét. Az InfoRádió úgy tudja: Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója a miniszteri tisztség legesélyesebb várományosa.

Az InfoRádió úgy értesült: Gyurcsány Ferenc kormányfő három emberrel is tárgyalt, akiket alkalmasnak vélt az egészségügyi miniszteri poszt betöltésére.

Legutóbb, csütörtökön Székely Tamással, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vezetőjével beszélt - ő indul a legnagyobb eséllyel a tisztségért folytatott versenyben. Õ az, aki a minszterelnök bizalmát leginkább élvezi, ennek jele, hogy rábízta a kormányfő az orvosszervezetekkel folytatott tárgyalások levezetését a vizitdíj-kompenzációról és a háziorvosi finanszírozásról.

Az ellenzék is jó szakembernek tartja

Ráadásul Székely Tamást az MSZP-frakció is támogatja, az ellenzék pedig kifejezetten jó szakembernek tartja. Ugyanakkor az SZDSZ szívesebben venné, ha nem Székely Tamás lenne a befutó.

Az InfoRádió úgy tudja, a másik egészségügyi miniszterjelöltet, Kökény Mihály szocialista egészségpolitikust is támogatja a szocialista képviselőcsoport, igaz a politikus azt hangoztatja, hogy nem szeretne ismét bársonyszékbe ülni.

Kormányközeli értesüléseink szerint Gyurcsány Ferenc egyeztetett olyan személyekkel is, akik nincsenek a nagypolitika előterében. Õk az orvosszakmából jönnének, és nevük csak annyira lehet ismert, mint amennyire Horváth Ágnesé volt az egészségügyi államtitkári kinevezése előtt.

Horváth Ágnes a versenyszférában próbál szerencsét

Kormányközeli forrásunk azt mondta: Gyurcsány Ferenc kormányfő egyeztet az új egészségügyi miniszter személyéről a frakcióval, egyúttal megvárja az SZDSZ vasárnapi rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésének eredményét.

Mint arról az InfoRádió hétfőn beszámolt, Kincses Gyula egészségügyi államtitkár április 30-a után visszatér korábbi munkahelyére, az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézethez főigazgatónak.

Rapi Katalin szakállamtitkár sem hagyja el az ágazatot, ő az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyetteseként folytatja a munkát. Horváth Ágnes távozása után, mint mondta, kipiheni magát, majd pedig, úgy tudjuk, a versenyszférában próbál szerencsét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×